ES rinkoje prasidėjo masinis akcijų pardavimas

Ketvirtadienį Europos akcijų ir obligacijų rinkose įsibėgėjo staigus aktyvų pardavimas, paskatintas JAV federalinio atsargų banko vadovės Janet Yellen komentarų. Pareigūnė teigė, kad kelerius metus užsitęsusios rinkose lenktynės per aukštai užkėlė naftos kainas. Apie tai praneša „Dow Jones“.

JAV federalinio atsargų banko vadovės J.Yellen.<br>AP nuotr.
JAV federalinio atsargų banko vadovės J.Yellen.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:55 PM

„Stoxx Europe 600“ indeksas smuko 1,5 proc. – jam daugiausiai įtakos beveik 2 proc. sumenkę atskiri kai kurių šalių indeksai. Obligacijų rinkose 10-ties metų trukmės Vokietijos vyriausybės obligacijų pelningumas pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius penkis mėnesius. Šių vertybinių popierių pelningumas buvo kovo mėnesį smukęs rekordiškai žemai Europos centriniam bankui pradėjus savo kiekybinio švelninimo programą. Analitikai primena, kad paprastai smunkant obligacijų kainoms jų pelningumas kyla.

Akcijų kainos krinta ir visame Azijos regione – čia įtakos turi nerimas dėl sulėtėjusio JAV ekonomikos augimo bei galimai pervertintų akcijų rinkų.

„Tai ne tik sujudimas rinkose“, – sako banko UBS Europos normų strategijų padalinio vadovas Justinas Knightas. – Burbulai sprogsta ne todėl, kad susidaro pardavimų banga, tačiau dėl užsiėmusių visų potencialių pirkėjų. Štai kas čia ir įvyko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.