Po taikos sutarties – 11,5 milijono eurų „Snoro“ kreditoriams

Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužės pradžioje priėmė neskundžiamą nutartį. Ji patvirtino praėjusių metų spalio 7 dieną sudarytą bankrutuojančio banko „Snoras“ ir audito bendrovės „Ernst & Young Baltic“ taikos sutartį dėl klausimų, susijusių su banko auditais, kuriuos „Ernst & Young Baltic“ atliko iki „Snoro“ nacionalizavimo.

„Snoro“ ir „Ernst &amp; Young Baltic“ susitarimas vainikavo daugiau nei metus trukusias derybas.<br>V.Balkūno nuotr.
„Snoro“ ir „Ernst &amp; Young Baltic“ susitarimas vainikavo daugiau nei metus trukusias derybas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-15 12:53, atnaujinta 2018-01-03 16:50

Susitarimu „Ernst & Young Baltic“ įsipareigojo sumokėti bankui 40 mln. litų (11,5 mln. eurų). Vakar visa suma buvo pervesta į „Snoro“ sąskaitą.

„Snoro“ ir „Ernst & Young Baltic“ susitarimas vainikavo daugiau nei metus trukusias derybas. Susitarimas pasiektas nevertinant ir nepripažįstant nė vienos iš šalių atsakomybės.

„Situacija, kai audito bendrovė ir klientas ginčą baigia taikos sutartimi, pasaulyje nėra išskirtinė, tačiau nepamenu, kad kas nors panašaus būtų nutikę kaimynų rinkose. Lietuvoje, kiek man žinoma, tai pirmas toks atvejis.

O ir suma reikšminga, netgi vertinant „Snoro“ bankroto proceso kontekste, todėl toks susitarimas labai svarbus banko kreditoriams“, – sakė „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Sprendimą pritarti taikos sutarčiai banko kreditorių komitetas yra priėmęs 2014 metų spalio 2 d.

„Snoro“ interesams derybose ir sudarant taikos sutartį atstovavo advokatų kontora TARK GRUNTE SUTKIENE.

„Snoro“ banko veikla Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.