Prekybininkų pajamas augina grūdai, kruopos ir dribsniai

Maisto produktų su grūdinėmis kultūromis pardavimas stiebiasi. Pardavėjai pastebėjo, kad pastaruoju metu žmonės vis dažniau perka produktus, kurių sudėtyje yra įvairiausių grūdų ar sėklų, ir tai sieja su didėjančiu lietuvių noru gyventi ir maitintis sveikiau.

Kruopų bei dribsnių pardavimas pamažu stiebiasi.<br>V.Balkūno nuotr.
Kruopų bei dribsnių pardavimas pamažu stiebiasi.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 3:46 PM

„Auganti šalies gyventojų perkamoji galia pastaruosius kelerius metus skatina vis daugiau dėmesio skirti sveikai ir visavertei mitybai. Jau kuris laikas rinkdamiesi duoną, klientai prioritetą teikia duonai su įvairiausiomis sėklomis, kuri kepama tiek parduotuvėse, tiek tiekiama lietuvių duonkepių. Lyginant praėjusių metų pirmą ketvirtį su šių metų tuo pačiu laikotarpiu, auga ir, atrodo kiek neįprastų lietuvių stalui kruopų pardavimai“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ Komercijos direktorė Nijolė Penkovskienė.

Štai linų sėmenų, kviečių sėlenų ir avižinių kruopų, „Maxima“ duomenimis, šiemet lyginant su pernai suvartojama maždaug 3 proc. daugiau, maždaug 2 proc. daugiau perkama ir žirnių kruopų.

Pastebima, kad grūdų į savo mitybos racioną lietuviai stengiasi įtraukti ir su kitais produktais, pavyzdžiui, pieno. Pastaruosius kelerius metus kasmet sparčiai populiarėja pieno produktai, kurie pagardinti ir praturtinti grūdinėmis kultūromis. Tai įvairūs jogurtai ir pasukos su linų sėmenimis, kviečių sėlenomis, moliūgų sėklomis, grikiais, ryžiais, avižiniais dribsniais ir kitais grūdais. Kai kurių jogurtų su priedais pardavimai lyginant 2014 metų pirmą ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu šiemet augo apie 40 proc.

Pasak mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, lietuvių siekis sveikiau maitintis, konkrečiai – valgyti daugiau ir įvairesnių grūdų – sveikintinas, tik renkantis pieno produktus reikėtų atkreipti dėmesį, kad jų sudėtyje būtų kuo mažiau cukraus. O siekiant praturtinti mitybos racioną grūdinėmis kultūromis, vartoti daugiau neskaldytų grūdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.