Bankininkai remia Rusiją, kad ši imtųsi ekonomikos reformų

Anot Tarptautinio valiutos

Tarptautinio valiutos fondo prognozėmis, Rusijos ekonomika per šiuos metus susitrauks 3,8 procento.<br>AP nuotr.
Tarptautinio valiutos fondo prognozėmis, Rusijos ekonomika per šiuos metus susitrauks 3,8 procento.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 19, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:14 AM

„Kiekvienai BRICS šaliai (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika) turime numatę savo rekomendacijų“, – pareiškė M.Zhu, užsiminęs, kad Rusijai šios rekomendacijos yra ekonominio pobūdžio.

Kartu jis pabrėžė, kad Rusijos centrinio banko veiksmus, skirtus stabilizuoti susiklosčiusią situaciją, TVF vertina kaip tinkamus.

„Centrinis bankas veikia teisingai ir atsargiai. Mes matome, kad rublis stabilizavosi, kaip ir Rusijos ekonomika apskritai“, – Miną Zhu cituoja „RIA Novosti“.

Pasak TVF vadovės pavaduotojo, Rusijai „būtina išlaikyti gerus rezultatus“, tai yra palaikyti valiutos kurso lankstumą pagal rinkos tendencijas.

Gegužės 14 d. Rusijos centrinis bankas paskelbė apie savo planus pirkti užsienio valiutos ir papildyti turimas atsargas. Operacijų mastas – 100-200 mln. dolerių per parą.

„Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į kiek susinormalizavusią situaciją vidaus valiutų rinkoje ir nėra skirtas palaikyti tam tikrą kurso lygį“, – pabrėžė Centrinis bankas.

Gegužės 1 d. duomenimis, Rusijos aukso ir užsienio valiutų atsargos siekia 358,5 mlrd. dolerių.

Pirmąjį šių metų ketvirtį Rusijos bendrasis vidaus produktas (BVP) nukrito 1,9 proc., lyginant su tuo pačiu 2014 metų laikotarpiu. Tarptautinio valiutos fondo prognozėmis, Rusijos ekonomika per šiuos metus susitrauks 3,8 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.