Veterinarijos specialistai patirtimi dalinsis su kazachais

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius dr. Jonas Milius kartu su Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama delegacija šią savaitę dalyvauja oficialiuose vizito Kazachstane susitikimuose su šios šalies aukščiausiais pareigūnais.

J.Milius (kairėje) su Kazachstano atstovais pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo veterinarijos srityje.<br>Organizatorių nuotr.
J.Milius (kairėje) su Kazachstano atstovais pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo veterinarijos srityje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 9:29 PM

Antradienį (gegužės 19 d.) VMVT direktorius pasirašė „Memorandumą dėl bendradarbiavimo veterinarijos srityje tarp Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Kazachstano Respublikos žemės ūkio ministerijos Veterinarinės kontrolės ir priežiūros komiteto“.

„Pasirašydami susitarimą dėl bendradarbiavimo veterinarijos srityje, įsipareigojome keistis gerąją patirtimi, informacija dėl gyvūnų sveikatos apsaugos ir gyvūninių maisto produktų bei pašarų saugos, skatinti veterinarijos laboratorijų bendrą veiklą. Siūlysime pasirašyti darbinį/techninį protokolą, kuris detaliau apibrėžtų bendradarbiavimą specifiniais veterinariniais eksporto, tranzito klausimais, padėtų greičiau spręsti iškylančias problemas“, – sako J.Milius.

Rusijai įvedus embargą ir sugriežtinus pasienio kontrolę maisto produktams, iškyla problemų vežti produktus tranzitu į Kazachstaną. Nepaisant to, su šia šalimi vykdoma intensyvi prekyba naudojantis Klaipėdos jūrų uosto infrastruktūra ir krovininiu traukiniu „Saulė“.

Be to, artimiausiu metu planuojama pradėti naudoti elektroninį eksporto siuntų kontrolės sistemos modulį, į kurį VMVT specialistai suves duomenis apie tranzitu per sandėlius vežamas prekes skirtas Kazachstanui ir iš Lietuvos eksportuojamus gyvūnus bei gyvūninius produktus.

Šiuo metu į Kazachstaną sėkmingai eksportuojami įvairūs pieno, žuvininkystės ir mėsos produktai, paukštiena, pašarai. Artimiausiu metu planuojama susitarti dėl galvijų eksporto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.