Rusijos premjeras išvanojo Krymo verslininkus „kaip savus“

„Krymo viešbučius reikia kaip reikiant spūstelėti, kad pagaliau jie išsikuoptų ir dirbtų pagal šiuolaikinius standartus“, – Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas smarkiai įspyrė pusiasalio verslininkams. „Neslėpsiu – pasikalbu su savo pažįstamais. Anaiptol ne visi jie iš Krymo grįžta sužavėti jame esančių viešbučių paslaugumu. Daugumoje jų paslaugų kokybė yra apgailėtina“, – rėžė ministras pirmininkas.

Rusai traukia polsiauti į Krymą, bet nori ir bent jau „rusiškos“ paslaugų kokybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusai traukia polsiauti į Krymą, bet nori ir bent jau „rusiškos“ paslaugų kokybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusai traukia polsiauti į Krymą, bet nori ir bent jau „rusiškos“ paslaugų kokybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusai traukia polsiauti į Krymą, bet nori ir bent jau „rusiškos“ paslaugų kokybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 25, 2015, 8:42 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 4:21 PM

Rusijos naujienų agentūros „Interfaks“, „RIA Novosti“ ir kitos viena per kitą cituoja D.Medvedevo žodžius, kuriais jis lyg kritikos ledo gabalais apmėtė Krymo verslininkus. Anot Rusijos premjero, būtina naujais drabužiais perrengti turizmo verslą pusiasalyje – pagerinti paslaugų kokybę.

„Nekalbu apie tai, kad viešbučių verslas Kryme akimirksniu turi pasiekti aukščiausią tarptautinį lygį, bet dabar jis netempia net iki rusiško. Kryme daugybė vietos poilsiui, bet šiuo metu ten turizmo verslas yra „prieštvaninio“ lygio, kaip ir ukrainietiškojo Krymo laikais. Permainos yra būtinos“, – rėžė D.Medvedevas.

Anot Rusijos premjero, tik tuomet, kai bus atnaujintas Krymas ir kiti kurortiniai Rusijos regionai, prasidės tikra konkurencija – kurortų kova dėl poilsiautojų.

„Gal ir neblogai, kad čia, pas mus, vyksta normali konkurencija tarp Kubanės – tarp Šiaurės Kaukazo ir Krymo, -- sakė D.Medvedevas. – Viliuosi, kad galų gale tai turės įtakos geresniam servisui, geresniam poilsiui ir net spūstelės paslaugų kainas žemyn“.

Savo ruožtu D.Medvedevas pasirašė įsakymą, – papildė miestų sąrašą, iš kurių į Krymą organizuojamiems skrydžiams teikiama valstybės biudžeto subsidijų.

„Tą sąrašą papildėme dar 23 miestais, tad iš viso jau yra sudaryti 43 maršrutai“, – kalbėjo D.Medvedevas.

Rusijos valdžia skaičiuoja, kad šiemet vien oro transportu iš Rusijos regionų į Krymą nuskris kone 3,2 mln. poilsiautojų. Turizmui paskatinti yra nustatyta net kvota – numatyta, kad ne mažiau kaip 30 proc. visų ekonominės klasės bilietų skrydžiams būtų parduodama pagal specialų subsidijuojamą tarifą. „Manome, kad visa tai pagausins turistų, norinčiųjų pailsėti ir sustiprinti sveikatą Kryme. Praėjusį sezoną pusiasalyje pailsėjo per 4 mln. žmonių. Tad ir šiemet laukiama panašaus jų srauto“, – sakė D.Medvedevas.

Vis dėlto yra kitokia šios D.Medvedevo tirados potekstė. Rusų, planuojančių ilsėtis užsienyje, sparčiai mažėja. Vien per balandį 135 tūkst. rusų, kurie planavo išvykti atostogų į užsienį, tokių užmačių atsisakė. Dauguma jų išsižadėjo poilsio kitose valstybėse ne tik dėl kritusio rublio kurso, bet ir dėl to, kad sumažėjo į jas besidriekiančių užsakomųjų skrydžių. Prognozuojama, kad iki rudens savo planus pakeis dešimtkart daugiau Rusijos gyventojų, nei tai padarė vien per balandį.

Pasirodo, kad net 4 mln. rusų patys darbdaviai rekomendavo nevykti atostogų į užsienį. Užtat daugėja norinčiųjų pailsėti savuose – Rusijos kurortuose, o Krymas jiems – vienas iš „savų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.