„Maxima LT“ pelnas pernai išaugo dešimtadaliu

Praėjusiais metais UAB „Maxima LT“ grynasis pelnas, lyginant su 2013 metais, augo kiek daugiau nei dešimtadaliu ir siekė 56 mln. eurų. Tai sudarė 3,70 proc. nuo įmonės gautų pajamų, kurios 2014 m. siekė 1,49 mlrd. eurų, skaičiuojant be PVM. Pernai bendrovė valstybei sumokėjo beveik 153 mln. eurų įvairių mokesčių.

Šiuo metu prekybos tinklui „Maxima“ priklauso 231 parduotuvė visoje Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiuo metu prekybos tinklui „Maxima“ priklauso 231 parduotuvė visoje Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-29 15:24, atnaujinta 2017-11-25 20:43

Praėjusiais metais pelno augimas daugiausia siejamas su dėl tinklo plėtros augančiomis pardavimo pajamomis, taip pat netipine veikla – t. y. ilgalaikio ir kito turto pardavimu, bei finansine bendrovės veikla. 2014 metais „Maxima LT“ pardavimo pajamas plėtra išaugino 1,9 proc., arba 27,5 mln. eurų – 2014 metais buvo atidarytos 3, o 2013 – 8 naujos tinklo parduotuvės.

„Naujas prekybinis plotas yra svarbus veiksnys, darantis įtaką prekybos tinklo pajamų augimui ir pelningumui. Pastaruosius kelerius metus vykdome gerai apgalvotą tinklo plėtrą. Tuo pačiu nuosekliai investuojame, kad pirkėjų poreikiams pritaikytume jau veikiančias savo parduotuves – tobuliname jose siūlomą prekių asortimentą ir teikiamas paslaugas, diegiame apsipirkimo patogumą užtikrinančią prekybinę įrangą, nuosekliai geriname darbo sąlygas savo darbuotojams“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Pasak jo, 2014 metais apie 377 tūkst. eurų, investicijų pareikalavo naujos valiutos įvedimas – kad tinklo parduotuvės būtų pritaikytos, o darbuotojai – paruošti darbui su euru. Į ilgalaikį turtą bendrovės investicijos siekė 12,4 mln. eurų. Į šviežio ir kokybiško maisto parduotuvėse pasirinkimą – dar 10 mln. eurų.

2014 m. bendrovė valstybei sumokėjo (įskaičiuojant įmokas socialinio draudimo fondui) beveik 153 mln. eurų įvairių mokesčių.

Kaip ir ankstesniais metais, uždirbtą pelną įmonė ketina investuoti į tinklo plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą, esamų parduotuvių atnaujinimą. Bendrovė jau yra paskelbusi 2015 metais investuosianti 10 mln. eurų pelno, kad užtikrintų mažas pirkėjų pamėgtų kasdienių prekių kainas ir taip didintų savo konkurencingumą rinkoje. Metų pradžioje paskelbusi apie ilgalaikę kainų mažinimo strategiją „Atpigo“ „Maxima LT“ ir toliau mažins populiariausių maisto ir kitų būtinų kasdienių prekių kainas, atsisakydama dalies savo pelno.

Šiuo metu prekybos tinklui „Maxima“ priklauso 231 parduotuvė visoje Lietuvoje, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų. Iki metų pabaigos bendrovė ketina atidaryti dar 6 naujas tinklo parduotuves ir 13 atnaujinti bei sukurti daugiau nei 350 naujų darbo vietų.

Grupės investicijos viršijo grynąjį pelną

Pernai „Maxima grupės“ įmonių metinės investicijos į verslo plėtrą ir palaikymą išaugo 8,7 proc. ir siekė daugiau kaip 62 mln. eurų. Grupės įmonių konsoliduotas grynasis pelnas po mokesčių, lyginant su 2013 metais, sumažėjo 1 proc. ir siekė 59 mln. eurų. Jis sudarė 2,3 proc. konsoliduotų pardavimo pajamų, kurios siekė 2,59 mlrd. eurų, skaičiuojant be PVM.

„Praėjusiais metais grupė investicijoms į verslo plėtrą ir palaikymą šalyse skyrė daugiau nei uždirbo grynojo pelno. Siekdamos patenkinti augančius klientų poreikius,“Maxima grupės“ įmonės vykdė tikslingą plėtrą, kokybinį parduotuvių atnaujinimą ir didino konkurencingumą“, – sako „Maxima grupės“ generalinė direktorė Neringa Janavičiūtė.

Iki šių metų pabaigos „Maxima grupės“ valdomos įmonės planuoja sukurti daugiau kaip 1000 naujų darbo vietų, atidaryti 28 naujas ir rekonstruoti 16 veikiančių parduotuvių, baigti statyti logistikos centrą Estijoje.

„Maxima grupė“ yra 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. Šiuo metu jose veikia 525 parduotuvės „Maxima X“, „Maxima XX“, „Maxima XXX“, „Aldik“, „T-Market“: Lietuvoje jų yra 231, Latvijoje – 147, Estijoje – 75, Bulgarijoje – 45, Lenkijoje – 27.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.