Premjeras A. Butkevičius pasveikino „Achemą“

Įmonių grupei minint veiklos 50-tąjį jubiliejų ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino koncerno „Achemos grupė“ vadovus ir darbuotojus. Premjero teigimu, koncerne besidarbuojantys daugiau nei penki tūkstančiai darbuotojų dirba ir pridėtinę vertę kuria ne tik sau, bet ir visai valstybei.

Jonavos miesto centrinėje aikštėje vykusios šventės metu buvo pristatyta skulptūra, skirta pagerbti B.Lubį.
Jonavos miesto centrinėje aikštėje vykusios šventės metu buvo pristatyta skulptūra, skirta pagerbti B.Lubį.
Premjeras Algirdas Butkevičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Jonavos miesto centrinėje aikštėje vykusios šventės metu buvo pristatyta skulptūra, skirta pagerbti B.Lubį.
Jonavos miesto centrinėje aikštėje vykusios šventės metu buvo pristatyta skulptūra, skirta pagerbti B.Lubį.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

May 30, 2015, 4:36 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 3:40 PM

„Jūsų pasiekimai yra ir mūsų visos šalies sėkmė“, – sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.

„50 metų – tai tik dalis žmogaus gyvenimo. Įmonei, audringai besikeičiančiame verslo pasaulyje, pusė amžiaus – tai ištisa epocha. Esate lietuviško kapitalo korporacija, sutelkta šviesaus atminimo Bronislovo Lubio ir vienijanti per 50 įmonių, veikiančių trąšų gamybos, krovos ir logistikos, viešbučių, energetikos, žiniasklaidos srityse“, – sakoma premjero A. Butkevičiaus sveikinime koncernui „Achemos grupė“.

Šeštadienį koncernui „Achemos grupė“ priklausanti Jonavos trąšų ir chemijos produktų gamintoja „Achema“ minėjo 50-mečio jubiliejų. Šiai progai Jonavos miesto centrinėje aikštėje vykusios šventės metu buvo pristatyta skulptūra,  skirta pagerbti ilgamečio gamyklos „Achema“ vadovo, koncerno „Achemos grupė“ įkūrėjo ir prezidento dr. Bronislovo Lubio atminimą. Jonavos savivaldybei perduota dovana miestui – atnaujintas dviračių takas.

Anot „Achemos“ generalinio direktoriaus Ramūno Miliausko, Lietuvoje jau pusę amžiaus veikianti gamykla išgyveno daug pokyčių, tiek verslo rinkų, tiek šalies politikos virsmų, kurie tik įrodė, kad svarbiausia yra gebėjimai, išlaikant veiklos efektyvumą ir stabilumą, prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių sąlygų.

„Nuo pat gamyklos atidarymo 1965 metais iki dabar esame nuolatiniame pokyčių kelyje. Didelė įmonės vadovybės, specialistų, technikų patirtis mums padeda nuolat atnaujinti, pritaikyti modernią patirtį ir inovacijas bei būti savo srities lyderiais ne tik regione, bet ir Europos mastu. Viso to įrodymas ir yra šis tikrai didelis jubiliejus“, – teigė R.Miliauskas.

R.Miliausko teigimu, „Achemos“ gamykla atlieka svarbų vaidmenį ekonomikoje ne tik Jonavos regione, bet ir Lietuvoje. „Mūsų gamykloje ir su gamykla susijusiose įmonėse dirba apie 5 tūkstančius žmonių, į valstybės biudžetą vien praėjusiais metais sumokėjome 15 milijonų eurų mokesčių, taip pat esame svarbus klientas kitoms įmonėms, kurioms per praėjusius metus vien už suteiktas paslaugas sumokėjome daugiau nei 50 mln. eurų. Manau, kad tokie veiklos mastai mūsų šalies verslo kontekste yra gana žymus rodiklis“, – tvirtino R.Miliauskas.

„Gamykla veikia globalioje konkurencinėje erdvėje, tačiau „Achema“  yra stipri savo veikloje – sukurta visa ekonominės vertės grandinė, apimanti gamybą, aptarnavimą, logistiką ir prekybą, todėl konkurencijos kovoje kitiems didiesiems pasaulio gamintojams Jonavos trąšų gamintoja nenusileidžia. Kryptingai ir apgalvotai investuojant, tikiu, kad ši situacija nepasikeis ir per artimiausius dešimtmečius“, – sakė Audrius Bendaravičius, koncerno „Achemos grupė“ ekonomikos ir finansų direktorius, laikinai vykdantis generalinio direktoriaus funkcijas.

Pasak A. Bendaravičiaus, šiuo metu įmonė sprendžia išties sudėtingus klausimus dėl gamtinių dujų kainos ir  neproporcingos SGD terminalo išlaikymo naštos, didžiąja dalimi uždėtos ant „Achemos“ gamyklos. „Abu klausimai gyvybiškai svarbūs, nes turi tiesioginę įtaką bendrovės konkurencingumui, veiklos rezultatams ir, savaime suprantama, ateičiai. Nepaisant to, verslą reikia vertinti ne trumpuoju periodu, o žiūrėti į ilgalaikę istoriją. Per 50 metų gamykla išgyveno ne vieną sudėtingą etapą, todėl tikiu, kad įmonei, kaip ir anksčiau, pavyks išspręsti ir visus  šio laikotarpio iššūkius“, – teigė p. Bendaravičius. 

Dovana Jonavai

Šventės metu buvo pristatyta ir gamyklos dovana Jonavos miestui – atnaujintas dviračių takas. Į  šiuolaikiškus standartus atitinkančio dviračių tako renovaciją bendrovė investavo daugiau nei 210 tūkst. eurų. „Achema“ taip pat prisidėjo ir prie neseniai atnaujinto Joninių slėnio aplinkos tvarkymo darbų.

„Būdami didžiosios pramonės atstovai, jaučiame ir atsakomybę ne tik prieš savo partnerius, valstybę, bet ir prieš vietos bendruomenę, kuriai nuolat padedame, remiame įvairius vykdomus projektus, o šiuo atveju atnaujinome Jonavos dviračių taką, kuris, tikime, dar labiau suaktyvins vietos gyventojus leisti laisvą laiką sveikai ir sportiškai“, – dovaną miestui pristatė R.Miliauskas.

Bendrovės vadovas pabrėžė, kad galvojant apie gamyklos pusšimčio gyvavimo jubiliejaus minėjimą, tapo iškart aišku, jog tai bus nemokami renginiai, atviri tiek bendrovės, tiek miesto bendruomenei. „Kaip plėtėsi „Achema“, taip augo ir Jonava. Dovanodami miestui šventę norime dar kartą parodyti savo dėkingumą už palaikymą, esant sunkioms situacijoms, už atsidavimą bei nuoširdų darbą“, – tikino R.Miliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.