NMA klientų laiką tausos nauja elektroninių paslaugų sistema

Nuo šiandien Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) klientai įvairiomis viešosiomis paslaugomis gali naudotis naujoje informacinėje sistemoje ŽŪMIS. Pareiškėjai ir paramos gavėjai čia gali teikti paraiškas gauti investicinę paramą, mokėjimo prašymus, projektų įgyvendinimo ataskaitas, naudotis kitomis www.zumis.lt galimybėmis.

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 5:50 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 5:52 AM

Informacinės sistemos pranašumus vieni pirmųjų pajus ketinantieji kreiptis paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos veiklas „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ ir „Parama smulkiesiems ūkiams“. Paraiškas gauti paramą jie galės pateikti www.zumis.lt.

Elektroninių paslaugų plėtra – vienas NMA veiklos prioritetų. Jau ne vienus metus agentūra siūlo praktinę pagalbą informaciniame portale portal.nma.lt, praėjusių metų pabaigoje savo interneto svetainėje sukūrė pirkimų sistemą, kurioje pareiškėjai ir paramos gavėjai gali skelbti vykdomus pirkimus, o potencialūs tiekėjai – savo pasiūlymus.

Elektroninės sistemos ŽŪMIS sukūrimas – dar vienas svarbus žingsnis efektyvinant NMA veiklą ir klientų aptarnavimą.

„Agentūra turi apie 175 tūkstančius klientų, nemažai jų daliai svarbi galimybė patogiai naudotis NMA teikiamomis paslaugomis elektroniniu būdu. Tokių klientų daugėja. Atsižvelgdami į didėjančius poreikius, drauge su Žemės ūkio ministerija ir kitomis institucijomis įgyvendinome projektą, kuris suteikia galimybę patogiau naudotis NMA ir kitų Žemės ūkio ministerijos reguliavimo sričiai priskirtų institucijų viešosiomis paslaugomis“, – sakė NMA direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas.

Jo teigimu, elektroniniu būdu gauti dokumentai bus greičiau patikrinti, dalis reikiamų duomenų bus gaunama tiesiogiai iš atitinkamų valstybės ir žinybinių registrų bei valstybės informacinių sistemų ir ŽŪMIS atsiras automatiškai, sumažės popierinių dokumentų. Tai taupys ir klientų, ir pačios NMA laiką bei darbo sąnaudas.

NMA kuruoja tris www.zumis.lt skiltis: „Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programa“, „Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programa“ ir „Nacionalinėmis lėšomis finansuojamos priemonės“; bei keturias iš šešių elektronines sistemos paslaugas: „Paraiškų gauti kaimo plėtros paramą priėmimas“, „Pažymų gauti nacionalinę paramą priėmimas“, „Mokėjimo prašymų gauti kaimo plėtros paramą ir projekto įgyvendinimo ataskaitų priėmimas“, ir „Dvipusė komunikacija tarp NMA ir pareiškėjų bei paramos gavėjų e. priemonėmis“.

Nuo birželio 1 d. NMA klientai sistemoje www.zumis.lt gali teikti:

-paraiškas gauti paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) veiklas „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ ir „Parama smulkiesiems ūkiams“;

-pažymas gauti nacionalinę paramą (dėl kredito palūkanų, draudimo įmokų už pasėlius kompensavimo, paramos už pieną vaikams, valstybės pagalbos už šalutinių gyvūninių produktų šalinimą ir naikinimą);

-projekto įgyvendinimo ataskaitas pagal ankstesniojo finansinio laikotarpio (Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos) priemones „Žemės ūkio valdų modernizavimas“, „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“, „Parama verslo kūrimui ir plėtrai“; „Kaimo turizmo veiklos skatinimas“, „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ bei „Žemės ūkio ir miškininkystės plėtra ir pritaikymo infrastruktūra“; -mokėjimo prašymus pagal visas ankstesniojo finansinio laikotarpio investicines priemones, išskyrus „Pusiau natūrinis ūkininkavimas“, „Pelno nesiekiančios investicijos“, „Techninė parama“;

-mokėjimo prašymus pagal KPP 2014–2020 m. programos priemones.

Artimiausiu metu teikiamų elektroninių paslaugų spektras didės – atsižvelgiant į paraiškų rinkimo grafiką, bus sudaromos galimybės www.zumis.lt teikti paraiškas gauti paramą pagal naujas priemones.

Daugiau informacijos: www.zumis.lt, www.nma.lt. Kviečiame prisijungti ir prie NMA „Facebook„ paskyros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.