Skandinavai emigrantams tiesia oro kelią tarp Vilniaus ir Oslo

Norvegija – populiariausia emigrantų skrydžių kryptis. Tikėtina, kad ir tai pasvėrusi Skandinavijos skrydžių bendrovė

SAS spalio pabaigoje pradės vykdyti tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Oslo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
SAS spalio pabaigoje pradės vykdyti tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Oslo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-01 16:05, atnaujinta 2017-11-25 06:35

Pasak SAS vadovės Baltijos šalims ir Rusijai Rūtos Jucienės, pastaraisiais metais ypač sparčiai augo Lietuvos ir Norvegijos ekonominis bendradarbiavimas.

„Šiuo metu mūsų šalyje veiklą vykdo daugiau kaip 200 Norvegijos kapitalo įmonių, jose dirba per 11 tūkst. darbuotojų. Būtent verslo santykių plėtra tarp šių dviejų šalių paskatino SAS atidaryti naują maršrutą tarp Vilniaus ir Oslo. Pradžioje mūsų keleiviams pasiūlysime tiesioginius skrydžius keturis kartus per savaitę, o ateityje – galbūt ir dažniau“, – sakė R. Jucienė.

Praėjusių metų pabaigoje-šių metų pradžioje, t.y. žiemos švenčių laikotarpiu, SAS vykdė tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Oslo. Šie reisai buvo ypač populiarūs tarp Norvegijoje gyvenančių ir dirbančių išeivių iš Lietuvos. Reiso populiarumas tapo dar viena priežastimi naujam tiesioginiam reisui pasirinkti Oslas-Vilnius kryptį.

SAS keleiviai iš Vilniaus per Oslą taip pat galės patogiai pasiekti mažesnius Norvegijos miestus: Bergeną, Bodą, Evenesą, Haugesundą, Moldę, Stavangerį, Trondheimą, Tromsą ir kitus.

Skrydžiai tarp Lietuvos ir Norvegijos sostinių bus vykdomi „Boeing 737-700“ lėktuvais, kuriuose telpa 141 keleivis.

Skrydžių bendrovė SAS iš Lietuvos į pagrindinius Skandinavijos oro uostus iš viso vykdo 46 skrydžius per savaitę: 19 skrydžių per savaitę tarp Vilniaus ir Kopenhagos bei 14 skrydžių per savaitę tarp Vilniaus ir Stokholmo, taip pat 13 skrydžių per savaitę tarp Palangos ir Kopenhagos. Spalio 29 d. SAS pradėjus vykdyti reguliarius skrydžius tarp Vilniaus ir Oslo, bendrovės skrydžių skaičius mūsų šalyje išaugs iki 50 per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.