Garsioji JAV ginklų gamintoja „Colt“ skelbia bankrotą

Konektikute įsikūrusi JAV

S. Colto korporacija jau buvo susidūrusi su bankrotu – 1842 metais įmonė žlugo ir penkerius metus negamino revolverių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S. Colto korporacija jau buvo susidūrusi su bankrotu – 1842 metais įmonė žlugo ir penkerius metus negamino revolverių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2015, 3:17 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:59 AM

Bendrovė nurodo planuojanti ir restruktūrizacijos metu toliau vykdyti įprastas verslo operacijas. Daugiausiai problemų įmonei kyla smunkant pardavimų rodikliams ir susidarius daugiau kaip 350 mln. JAV dolerių skolai. 

Daugiausiai nuostolių „Colt“ patyrė 2013-aisiais, po nesėkmingo sandorio su JAV kariuomene dėl M4 automatinių šautuvų tiekimo. 

Restruktūrizacijos procesui vadovaujantis įmonėje Keitas Meibas (Keith Maib) oficialiame pranešime nurodo: „Colt“ verslo pasiūlymams ir toliau išlieka atvira; mūsų komanda ir toliau daugiausiai laiko skirs kokybiškų paslaugų tiekimui vartotojams, išliksime patikima komercine partnere ir mūsų tiekėjams bei produkcijos platintojams“. 

„Colt“ finansinė padėtis smarkiai pablogėjo po to, kai 2014 metų pabaigoje šautuvų ir pistoletų pardavimai sumažėjo 30 proc. Kaip rodo gegužės 22 d. finansinės ataskaitos duomenys, bendrovės sąskaitoje buvo 11,1 mln. dolerių, o 10,9 mln. dolerių dar nebuvo sumokėta bendrovės obligacijų turėtojams. 

Bendra įmonės skolinių įsipareigojimų už obligacijas suma siekia 250 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.