Rusai mėtosi: vėl kalba apie belaktozių gaminių importo draudimą

Pieno gamintojams buvęs atviras plyšys – įvežti laktozės neturinčią produkciją – į Rusijos rinką gali užsiverti. Nacionalinė pieno gamintojų sąjunga aiškina, jog dabar, prisidengdami aiškinimais, jog gaminiai – be laktozės – užsienio gamintojai įveža įprastą produkciją. Mat, pieno gamintojų sąjungos tikinimu, gaminant sūrius ir technologiškai apdorojant žaliavą ir taip laktozės nelieka.

Vietos pieno gamintojai Rusijoje siekia, kad į šalį būtų įvežami tik tie laktozės neturintys pieno gaminiai, kurie skirti gydyti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vietos pieno gamintojai Rusijoje siekia, kad į šalį būtų įvežami tik tie laktozės neturintys pieno gaminiai, kurie skirti gydyti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 11:25 AM, atnaujinta Nov 21, 2017, 11:52 PM

Po tokių vietos gamintojų aiškinimų priežiūros žinybos kreipėsi į Federalinę akreditacijos tarnybą reikalaudamos atšaukti kai kurių importuotojų belaktozės produkcijos deklaracijas, mat šios, tikinama, buvo priimtos padarius pažeidimų.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ siūlo leisti įvežti belaktozę produkciją tik dietiniais ir gydomaisiais tikslais, prieš tai jai išdavus reikiamus sertifikatus, rašo kommersant.ru.

Pieno gamintojų sąjunga apie tai kalbėjo jau 2014-ųjų rugpjūtį, kai tik buvo įvestas embargas pieno produkcijai iš užsienio. Sąjungos duomenimis, įsigaliojus embargui, stipriai išaugo iš užsienio įvežamos belaktozės produkcijos apimtys. Pavyzdžiui, iš Prancūzijos sausio-vasario mėnesiais buvo įvežta 78,4 tonos, kovą – 304 tonos, o balandį – 120,6 tonos produkcijos. Italijos statistika: sausio-vasario mėnesiais į Rusiją įvežta 30 tonų, kovą – 50 tonų, balandį – 49 tonos produkcijos. Prekybos centro „Perekrestka“ lentynose – 60 sūrių rūšių, kuriose nėra laktozės. Tai sudaro apie 16 proc. viso sūrių pasirinkimo. Pagrindinės tokių gaminių tiekėjos – Prancūzija, Austrija, Lietuva, Danija ir Italija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.