„Wizz Air“ plečia savo tinklą: užsisakė 110 naujų orlaivių

Mažų sąnaudų skrydžių bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje „Wizz Air“ pranešė, kad po konkurencingos atrankos proceso pasirašė memorandumą su orlaivių gamintoja „Airbus S.A.S.“.

„Wizz Air“ su orlaivių gamintojais sukirto rankomis dėl naujo užsakymo.
„Wizz Air“ su orlaivių gamintojais sukirto rankomis dėl naujo užsakymo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 5:47 AM

Pagal susitarimą „Wizz Air“ po ketverių metus įsigys 110 „Airbus A321neo“ orlaivių. Šis memorandumas bendrovei suteikia ir nesutartinę pirkimo teisę įsigyti papildomus 90 „A321neo“ orlaivių.

Nauji orlaiviai pakeis šiuo metu naudojamus lėktuvus, kuriuos reikės grąžinti nuomotojams.

Pagal pasirašytą susitarimą, „Wizz Air“ turės teisę dalį „A321neo“ tipo orlaivių pakeisti į „A320neo“ orlaivius, priklausomai nuo būsimų kompanijos reikalavimų.

Memorandume taip pat numatyta atšaukti dešimties „A320ceo“ orlaivių užsakymą. Pagal anksčiau pasirašytą „Wizz Air“ ir „Airbus S.A.S.“ pirkimo sutartį, orlaiviai turėjo būti pristatyti 2018 m.

Pagal šiuo metu galiojančias kainas, susitarimo memorandume nurodyta užsakymo vertė yra daugiau nei 12,5 mlrd. JAV dolerių be nuolaidų.

Galutinis užsakymas bus patvirtintas tikslai sutarus dėl memorandumo terminų, kuriuos svarstys „Wizz Air“ direktorių valdyba, vėliau – „Wizz Air“ akcininkai.

„Svarstėme įvairias šio užsakymo galimybes, tačiau „Airbus S.A.S.“ pasiūlė geriausią orlaivių įsigijimo pasiūlymą, užtikrinantį sąnaudų efektyvumą, priežiūrą ir palankias kainas.

Tai padėjo apsispręsti ir toliau tęsti ilgalaikę partnerystę su „Airbus S.A.S.“, planuojant tolimesnę „Wizz Air“ plėtrą Europos rinkoje ir už jos ribų“, – sakė „Wizz Air“ vadovas József Váradi.

Jo teigimu, skrydžių bendrovės veikla ir toliau bus paremta išskirtinai mažomis sąnaudomis, o naujieji orlaiviai išsiskirs savo salono naujovėmis, naujausiomis variklio technologijomis ir kitais orlaivio efektyvumą užtikrinančiais patobulinimais.

Bendrovė neseniai atkreipė dėmesį, kad matoma itin puiki ir patraukli augimo galimybė Centrinėje ir Rytų Europoje. Pasak „Wizz Air“ vadovo, čia BVP augimo tempai daug spartesni nei brandesnėse Vakarų Europos rinkose, o keliavimas oru ypač sparčiai populiarėja.

„110 „A321neo“ orlaivių užsakymas suteiks sąlygas išlaikyti aviakompanijos disciplinuotą plėtrą ilguoju laikotarpiu, leis ir toliau siūlyti mažas kainas klientams visoje Centrinėje ir Rytų Europoje bei už jos ribų, be to, padės pasiruošti stipriam augimui kitą dešimtmetį“, – sakė J.Váradi.

Galutinai patvirtinus užsakymą, į jį bus įrašyti ir naujos versijos „A321neo Airbus Cabin Flex“ orlaiviai, kuriuose yra 239 vietos pagal 18 colių komforto standartą.

„Neo“ (angl. new engine option) tipo orlaiviai suteiks galimybę veikti kur kas mažesnėmis sąnaudomis, sumažins kuro suvartojimą, tad tiesiogiai paveiks „Wizz Air“ sąnaudų bazę“, – užsiminė J.Váradi.

Šiuo metu „Wizz Air“ pradėjo 61 iš 112 „Airbus A320“ orlaivių pristatymo procesą, kuris apima 27 „A321s“ orlaivius. Orlaiviai bendrovę pasieks nuo lapkričio mėnesio. Galiojant 10 orlaivių pristatymo atšaukimui pagal naują esamą susitarimą, likę 41 orlaiviai ir toliau liks užsakymo dalimi bei bus pristatyti iki 2018 m. vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.