Alexis Tsipras guodžiasi: kaip mokėti, jei mūsų bankai dusinami?

Graikijos premjeras Alexis Tsipras paragino šalies piliečius artėjančiame referendume pasisakyti prieš šalies kreditorių siūlomą finansinės pagalbos paketą, informuoja DW.

Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-30 08:35, atnaujinta 2017-10-28 17:55

Antradienį Graikija turi grąžinti Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) 1,6 mlrd. eurų skolą, tačiau sąskaita veikiausiai liks neapmokėta, kadangi Atėnai nesugebėjo pasiekti susitarimo su TVF ir euro zonos kreditoriais dėl skolos pratęsimo.

A.Tsipras pridūrė, kad liepos 5-osios referendumo rezultatas dėl Graikijos kreditorių siūlomų finansinių sąlygų vykdymo bus gerbiamas, tačiau jo vyriausybė jų neįgyvendins.

Premjeras leido suprasti, esą, jei jo šalis per referendumą nubalsuotų už tarptautinių kreditorių siūlomas finansinės pagalbos sąlygas, jis paliktų savo postą. A.Tsipras pridūrė, kad jis nėra toks premjeras, kuris liktų ministro pirmininko pareigose „bet kokiomis sąlygomis“.

„Gerbsime tą sprendimą“, – sakė A.Tsipras, duodamas suprasti, kad jis atsistatydintų, jei jo šalis per referendumą nubalsuotų už ginčijamas tarptautinių kreditorių siūlomas finansinės pagalbos sąlygas.

Dusinami bankai

Graikijos ministras pirmininkas A.Tsipras pirmadienį vakare leido suprasti, kad jo šalis antradienį veikiausiai nesumokės skolos TVF.

„Kaip galima kreditoriams laukti skolos mokėjimo TVF, kai mūsų bankai yra dusinami“, – uždavė jis retorinį klausimą galutinio termino, iki kurio reikia sumokėti maždaug 1,5 mlrd. eurų skolą, išvakarėse.

„Kai jie nuspręs sustabdyti dusinimą, jiems bus sumokėta“, – sakė premjeras interviu televizijai ERT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.