Smulkių lazerių gamintojų Lietuvoje pajamos – devynženklės

26 nedidelės Lietuvos bendrovės,

„Ekspla“ ir „Šviesos konversija“ yra gavusios užsakymus pagaminti rekordinės galios lazerius užsakovams Prahoje ir Šegede.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ekspla“ ir „Šviesos konversija“ yra gavusios užsakymus pagaminti rekordinės galios lazerius užsakovams Prahoje ir Šegede.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 8:39 AM

Skaičiuojama, kad pasaulinė lazerių rinka sudaro beveik 10 mlrd. JAV dolerių, tuo metu Lietuvos lazerių bendrovės pernai gavo apie 70 mln. dolerių pajamų. Nuo 2010 iki 2014 metų šios šakos įmonių pajamos padvigubėjo, penktadienį informuoja „Lietuvos žinios“.

„Manau, oficiali statistika, kad Lietuvoje lieka apie 20 proc. lazerių įmonių produkcijos, yra perdėta. Iš tikrųjų eksportuojama beveik viskas. Lietuviškas lazeris pažįstamas visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą“, – dienraščiui teigė Lietuvos lazerių asociacijos vykdomasis direktorius Petras Balkevičius.

Bendrovės „Ekspla“ ir „Šviesos konversija“ yra gavusios užsakymus pagaminti rekordinės galios lazerius užsakovams Prahoje (Čekija) ir Šegede (Vengrija). Jų paskirtis irgi kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda