Rugsėjo 1-osios išvakarėse – karas dėl uniformų

Rugsėjo 1-osios išvakarėse prie Alytuje esančios siuvyklos durų stovėjo pasipiktinusių tėvų eilė.

Pirmosios eilės prie siuvyklos durų vakarais pradėjo formuotis jau daugiau nei prieš savaitę, tačiau rugsėjo 1 dienos išvakarėse čia nusidriekė eilė, kurioje žmonės laukė po dvi, tris ar net keturias valandas, o pikti jų žodžiai pasiekdavo ir praeivių ausis.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Pirmosios eilės prie siuvyklos durų vakarais pradėjo formuotis jau daugiau nei prieš savaitę, tačiau rugsėjo 1 dienos išvakarėse čia nusidriekė eilė, kurioje žmonės laukė po dvi, tris ar net keturias valandas, o pikti jų žodžiai pasiekdavo ir praeivių ausis.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Siuvykloje.<br>M.Vizbelio asociatyvi nuotr.
Siuvykloje.<br>M.Vizbelio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eglė Indrelytė, Alytusplius.lt

2015-09-01 14:17, atnaujinta 2017-10-18 00:51

Paskutiniai klientai, laukiantys savo vaikams žadėtų uniformų, nuo durų pasitraukė tik prieš vidurnaktį, o keli prie siuvyklos atskubėjo ir ankstų antradienio rytą. Bet pasipuošę naujomis uniformomis į mokyklas išėjo ne vis siuvyklos klientų vaikai. Painiava dėl mokyklinių uniformų prasidėjo artėjant naujiems mokslo metams, kai žadėto skambučio dėl siuvamų uniformų taip ir nesulaukę Alytaus „Sakalėlio“ pradinę mokyklą bei Alytaus Dzūkijos pagrindinę mokyklą lankančių mokinių tėvai, patys pradėjo minti kelią į siuvyklą „Artelė“ Statybininkų gatvėje. Pirmosios eilės prie siuvyklos durų vakarais pradėjo formuotis jau daugiau nei prieš savaitę, tačiau rugsėjo 1 dienos išvakarėse čia nusidriekė eilė, kurioje žmonės laukė po dvi, tris ar net keturias valandas, o pikti jų žodžiai pasiekdavo ir praeivių ausis. „Sakalėlio“ pradinę mokyklą lankančios mergaitės mama pasakojo, kad pati liepos mėnesį paskambino į siuvyklą pasidomėti, kaip sekasi siūti uniformą.

„Mergaitėms pirmokėms net sijonų nepasiuvo. Čia nebūtų jokios problemos, jeigu siuvėjos būtų pranešusios, kad nespėja. Mes būtume pasiėmę audinius ir nunešę kitai siuvėjai“, – kalbėjo eilėje stovinti moteris. Po kelias valandas su mažais vaikais prie siuvyklos durų stovintys tėvai piktinosi, kad siuvėjos dirbti pradėjo per vėlai, esą jos nuolat melavo, o dabar, spaudžiamos laiko, sukasi kaip išmanydamos, netgi imasi drastiškų priemonių: nukerpa etiketę, ant kurios užrašytas vieno vaiko vardas ir pavardė, ir tą uniformą atiduoda kitam moksleiviui. „Šią savaitę jau penkis kartus čia buvome, važiuojame ir vis klausiame. Uniformos berniukams pradėtos siūti tik prieš savaitę, nors primatavimai buvo atlikti jau birželio mėnesį. Vieniems tėvams vieną pasakoja, kitiems kitką. Visą vasarą čia mes su tomis uniformomis vargstame“, – pasakojo alytiškis. Pasipiktinusių ir nepatenkintų tėvų antplūdžio sulaukusios siuvyklos darbuotoja teigė, kad stengiasi iš paskutiniųjų, dirba ir naktimis, tačiau uniformas šiemet vėluoja atiduoti, nes gavo brokuotą audinį. „Mėlynas džinsinis audinys buvo gautas brokuotas, mes jį grąžinome. Kai gavome kitą, pradėjome siūti. Jau penkiolika metų siuvame uniformas ir niekada jokių problemų nebuvo. Eilė susidarė ir dėl to, kad mes kiekvieną vaiką matuojame, rengiame, nė vieno neišleidžiame, jeigu kažkas netinka. Žmonėms sakiau, kad parašysiu žinutes, kai uniforma bus pasiūta, jie neklauso“, – sakė siuvykloje „Artelė“ dirbanti Laima Salickienė. Moteris teigė, kad jau antrą savaitę klausosi susierzinusių tėvų piktų replikų, tačiau ir toliau dirba bei stengiasi visas uniformas mokiniams atiduoti kuo greičiau. Tačiau Rugsėjo 1-oji dėl tokių nesklandumų ne visiems buvo šventiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?