Lietuvis bando išvaikyti korumpuotus Ukrainos įmonių vadovus

Ukrainos ekonomikos ministro Aivaro Abromavičiaus kova su korumpuotais valstybinių įmonių vadovais įgauna pagreitį. Ministerija praėjusį trečiadienį pradėjo Charkovo valstybinės įmonės „Elektrotiažmaš“ patikrinimą. Ministras savo „Twitterio“ paskyroje pasiskundė, kad po to, kai jis atleido įmonės vadovą Vladimirą Glušakovą, už tai jį patį ėmė tikrinti, rašo economics.lb.ua

A.Abromavičius pasiskundė, kad net jis negali atleisti valstybinių įmonių vadovus.
A.Abromavičius pasiskundė, kad net jis negali atleisti valstybinių įmonių vadovus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 9:55 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:31 AM

„Tuo pačiu metu septyni auditoriai pradėjo tyrimą, ar procedūriškai buvo teisėtas korumpuoto direktoriaus atleidimas. Taip ir gyvename“, – pasiskundė A.Abromavičius.

Jis pridūrė, kad Ūkio ministerijos pavaldumui priklauso ir keturios milžiniškos valstybinės įmonės. Tai „Elektrotiažmaš“, „Ukrchimtransamiak“, chemijos „Titan“ ir „Ukrburštin“. Pastarąją įmonę Ūkio ministerija bando gelbėti nuo bankroto ir „susiduria su reideryste“ – neteisėtų užvaldymu. Dėl visų šių įmonių „yra klausimų“, pripažino ministras.

Lietuvis ministras kai kurių korumpuotų vadovų net negali atleisti. Pavyzdžiui, „Ukrchimtransamiak“ įmonės vadovo Viktoro Bondiko, kuris dirba nuo 2007 metų ir pergyveno 7 Ūkio ministrus, negali atleisti net nuožmusis A.Abromavičius.

„O klausimų jam yra daug. Prieš daugiau nei mėnesį paprašiau jo parašyti pareiškimą, tačiau jis išėjo atostogų“, – pasiskundė ministras. Spyriojasi ir kitų stambių įmonių vadovai.

Tačiau tyrimas „Elektrotiažmaš“ parodys, ar užteks politinės valios nugalėti blogį, pažymi ministras.

Ši valstybinė bendrovė yra neeilinė, o viena didžiausių Charkove, ir turi strateginę reikšmę visai šalies ekonomikai bei saugumui. Joje gaminami hidrogeneratoriai, turbogeneratoriai atominėms ir šiluminės elektrinėms, taip pat įvairūs elektros įrenginiai anglies kasykloms, šachtoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.