D. Medvedevui pažadėta: rusai gaus baltarusiško parmezano

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas moka žarstyti komplimentus. Tad ir iš Baltarusijoje vykusio Eurazijos tarpvalstybinės tarybos posėdžio į Maskvą šiandien jis turėtų grįžti kuo puikiausiai nusiteikęs. Nes jam ne kas kitas, bet Baltarusijos valdžia pažadėjo, kad rusai gaus ir baltarusiškų austrių, ir parmezano.

Nei D.Medvedevas (dešinėje) ir A.Kobiakovas negailėjo vienas kitam komplimentų.<br>AP nuotr.
Nei D.Medvedevas (dešinėje) ir A.Kobiakovas negailėjo vienas kitam komplimentų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:56 PM

Rugsėjo 8-osios vakare, po tarybos posėdžio susitikęs su savo kolega – Baltarusijos premjeru Andrejumi Kobiakovu jis pažėrė šūsnį komplimentų šiam už tai, kad Eurazijos tarpvalstybinės tarybos renginys buvo nepriekaištingas. Apie tai rašo naujienų agentūra „Interfax“.

D.Medvedevas negailėjo pagyrų gardumynams, kuriais buvo vaišinamas. Ir nuolat kartojo, kokie jie skanūs, nors ir yra „vietiniai“, o ne atgabenti iš kokių nors Vakarų.

„Ačiū baltarusiams už puikias darbo sąlygas, nuostabius įspūdžius ir už gardžius produktus. Skaniai pavalgydinote. O juk tai produktai, kurių nėra mūsų sudarytame sankcijų sąraše“, – kalbėjo D.Medvedevas per vakaro susitikimą su A.Kobiakovu.

Pastarasis už komplimentus taip pat neliko skolingas. „Džiugu, kad visa tai jums patiko“, – keliskart pakartojo A.Kobiakovas.

Apskritai, anot A.Kobiakovo, puiku, kad Eurazijos tarpvalstybinės tarybos posėdį buvo nutarta surengti Gardine.

„Be Gardino srities juk dar yra penkios administracinės sritys. Patikėkite, bet kurioje Baltarusijos vietovėje jūs jaustumėtės kuo puikiausiai – komfortas būtų garantuotas“, – kolegą iš Rusijos įtikinėjo Baltarusijos premjeras.

Rusijos vyriausybės vadovas už tokį svetingumą neliko skolingas.

„Manęs neseniai maskviečiai teiravosi, kada gi pagaliau jiems bus atgabenta baltarusiškų austrių, baltarusiško parmezano ir baltarusiško vytinto kumpio „Jamon“ .

Jei jau Baltarusijoje yra net šešios administracinės sritys, galbūt kurioje nors iš jų viso to mes ir paragausime“, – užsisvajojo D.Medvedevas.

A.Kobiakovas pažadėjo D.Medvedevą baltarusiškomis austrėmis pavaišinti Breste, o baltarusišku parmezanu – Gomelio srityje.

Belieka priminti, kad parmezano sūriai šiaip jau brandinami Italijoje, o „Jamon Serrano“ kumpiai vytinami Ispanijoje.

Parengė Audrė Srėbalienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.