Suomijos ūkininkai dėl Rusijos embargo prarado 400 mln. eurų

Suomijos ūkininkai dėl Rusijos praėjusiais metais pradėto taikyti maisto prekių embargo jau prarado 400 mln. eurų. Pusė šių nuostolių teko pienininkystės sektoriaus atstovams. Apie tai nurodoma Suomijos žemdirbių sąjungos MTK antradienio vakarą paviešintame pranešime.

Suomijos ūkininkai suskaičiavo, kiek embargas padarė nuostolio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Suomijos ūkininkai suskaičiavo, kiek embargas padarė nuostolio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:23 PM

Antradienį ES žemės ūkio ministrų sprendimu Suomijos žemdirbiams buvo skirti papildomi 9 mln. eurų paramos, būtinos susidarius neigiamoms draudimo eksportuoti jų produkciją į Rusiją pasekmėms. Šalies ūkininkų susivienijimo atstovai reiškia savo nusivylimą tokiomis priemonėmis ir nurodo, kad „Europos Komisija nesupranta Rusijos embargo poveikio Suomijos žemės ūkio sektoriui“.

„Susidaro įspūdis, kad parama skiriama šalims, turinčioms didžiulius žemės ūkio sektorius, t.y. daugiausiai atsižvelgiama į pagaminamos produkcijos kiekius ir kitas priežastis, o ne į problemas, sukeltas Rusijos atsakomųjų sankcijų, – pabrėžia MTK pirmininkas Antti Sahi. – Esame nepaprastai nusivylę“.

Pieno produkcijos, bulvių ir mėsos perteklius Suomijos rinkoje dėl šių prekių eksporto į Rusiją draudimo sukėlė kainų nuosmukį – šios krito 5-12 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.