Prabangiam Trakų restoranui po skundo – smūgis

Žinomas Trakų restoranas „Apvalaus stalo klubas“, kuriame kartais susitinka Baltijos šalių premjerai ir kiti aukšti svečiai, priverstas laikinai sustabdyti savo veiklą. Tai privertė padaryti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

„Apvalaus stalo klubas“ priverstas laikinai užsidaryti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Apvalaus stalo klubas“ priverstas laikinai užsidaryti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-17 14:19, atnaujinta 2017-10-15 09:29

Tarnyba gavo vartotojo skundą, todėl restoranas buvo patikrintas.

„Nustatyta daug grubių pažeidimų. Rasta neženklintų žaliavų, sugedusių ir su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais maisto produktų. Kai kurie patiekalai buvo gaminami be technologinių aprašymų. Produktai buvo laikomi ne pagal reikalavimus, sudarant galimybes atsirasti kryžminei taršai“, – skelbia tarnyba.

Patikrinimo metu inspektoriai atrinko plovinių nuo indų, įrankių, inventoriaus, virėjų rankų ir maisto produktų mėginius mikrobiologiniams tyrimams.

Už nustatytus pažeidimus restorano „Apvalaus stalo klubas“, jame esančių dviejų barų ir kavinės veikla laikinai sustabdyta, atsakingam asmeniui skirta bauda, administracijai nurodyta sunaikinti sugedusius ir nesaugius maisto produktus. Atnaujinti savo darbą ši viešojo maitinimo įmonė galės tik susitvarkiusi ir pašalinusi visus inspektorių nustatytus trūkumus.

„Apvalaus stalo klube“ kasmet vyksta tradiciniai „Sniego susitikimai“, kuriuose dalyvauja iškilūs Europos politikai, ministrai, premjerai. Čia yra lankęsi aukščiausio rango pareigūnai iš ES šalių, JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.