Kazachstanas lietuvį pavertė nusikaltėliu ir atima verslą

Septyniolika metų Kazachstane

Verslininkas sako, kad gėrimų bei vandens gamintoja nežinojo apie 2009-aisiais priimtą įstatymą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Verslininkas sako, kad gėrimų bei vandens gamintoja nežinojo apie 2009-aisiais priimtą įstatymą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2015, 8:51 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:03 AM

„Prieš mėnesį mokesčių administratoriai pateikė mums 4,6 mlrd. tengių, arba tuometiniu kursu 22,5 mln. eurų, ieškinį už tai, kad mes neva nesumokėjome kažkokių mokesčių. Turiu pasakyti, kad metinė įmonės apyvarta nesiekia šios sumos, visos investicijos į įmonę tiek nesiekia. Tai visiškas absurdas, juolab nė viena gėrimų bei vandens gamintoja nežinojo apie 2009-aisiais priimtą įstatymą. O dabar mane kviečia į prokuratūrą, mokesčių departamentą. Praktiškai atima verslą“, – „Verslo žinioms“ teigė E.Survila.

Kazachstano nacionalinių pajamų komitetas, norėdamas papildyti ekonominių problemų kamuojamos šalies biudžetą, nealkoholinių gėrimų bendrovėms pateikė sąskaitas už nesumokėtą žemės išteklių mokestį – gręžinių vandenį. Pavyzdžiui, „Coca- Cola“ pateiktas ieškinys viršija 90 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.