R. Šimašius į Vilnių pakvietė ne tik bendrovę „Uber“

Žinia, kad tarptautinė keleivių vežimo tarpininkavimo įmonė „Uber“ atkeliauja į Vilnių, sudrebino ne tik sostinę. Vilniaus meras suskubo raminti visus nusiteikusius priešiškai. Pasak Remigijaus Šimašiaus, bendrovės „Uber“ siekis – ne sužlugdyti vietinį verslą, o gyventojams pasiūlyti alternatyvą.

R. Šimašius nori, kad Vilniuje verslo sąlygos gerėtų, o konkurencija didėtų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Šimašius nori, kad Vilniuje verslo sąlygos gerėtų, o konkurencija didėtų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė

Oct 28, 2015, 5:53 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:26 AM

„Jeigu žmogui reikia nuvažiuoti iš taško A į tašką B, o viešasis transportas ar dviratis netinka, yra įvairių variantų. Visos paslaugos turi savo nišą. Man aktualu, kad būtų kuo didesnis pasirinkimas ir patogumas“, – „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo Vilniaus meras R.Šimašius.

Taksi bendrovių pasipiktinimų, esą „Uber“ išstums vietinius vairuotojus, sostinės meras nesureikšmina. Taksi automobiliai važinės ir toliau, tiesiog taksi verslas bus paskatintas gerinti paslaugų bei aptarnavimo kokybę.

„Taksi gali būti ir daugiau, svarbu tik tai, kad būtų standartas, aiški kokybės kartelė“, – kalbėjo liberalas.

Sostinės mero darbų planuose – ir tarpmiestinio susisiekimo permainos. Kol kas žmonės itin aktyviai pavežėtojų iš vieno miesto į kitą ieško socialiniuose tinkluose, tačiau anot R. Šimašiaus, viskas galėtų vykti civilizuočiau, maža to, sostinė jau pradėjo domėtis bendrovėmis, siūlančiomis panašias paslaugas, kaip „Uber“.

„Pasaulyje turime patogesnių formų, kurios veikia panašiai, kaip „Uber“. Į tą pusę reikia eiti, durys atviros. Atitinkamos bendrovės jau pakviestos ateiti į Vilnių“, – apie planus, kurie pakeistų keliones tarpmiestiniais autobusais, kalbėjo meras.

R. Šimašius tikino, kad Vilnius – tai atviras miestas, kuriame su naujomis idėjomis laukiami visi.

„Pervežimo sistemai reikia naujų vėjų, to, kas atsiradę pasaulyje. Turime būti ne tarp paskutiniųjų, o tarp pirmųjų, kurie įsiveda tai“, – kalbėjo meras.

Laidos „Lietuva tiesiogiai“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.