Dėl milijardinių banko nuostolių kentės tūkstančiai darbuotojų

Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ pranešė ketinantis atleisti 15 tūkst. darbuotojų, nes trečiąjį šių metų ketvirtį finansų institucija patyrė 6 mlrd. eurų nuostolių, praneša BBC.

Iš viso „Deutsche Bank“ bando sutaupyti 3,8 mlrd. eurų kasmetinių išlaidų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Iš viso „Deutsche Bank“ bando sutaupyti 3,8 mlrd. eurų kasmetinių išlaidų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 1:45 AM

Didžiausiu Vokietijos banku laikomas „Deutsche Bank“ nurodė panaikinsiantis 9 tūkst. nuolatinių darbo vietų ir atsisakysiantis dar 6 tūkst. rangovų sutarčių.

Taip pat per ateinančius dvejus metus finansų institucija nori atsisakyti padalinių, kuriuose iš viso dirba dar 20 tūkst. asmenų. Iki 2018-ųjų „mes tikimės pamatyti sunkaus mūsų darbo rezultatus ir įpusėti rimtą pokyčių (procesą)“, – sakė aukšto rango banko pareigūnas Johnas Cryanas.

Iš viso „Deutsche Bank“ bando sutaupyti 3,8 mlrd. eurų kasmetinių išlaidų, nes šiuo metu Europos bankai patiria sunkumų dėl silpno ekonomikos augimo vidaus rinkose ir sugriežtėjusių reguliacinių normų. Darbuotojų mažinimas sunkmečiu laikomas vienu iš būdų pagerinti veiklos pelningumą.

Vykusioje spaudos konferencijoje J.Cryanas nurodė, kad bankas susidūrė su „sudėtingais sprendimais“ restruktūrizacijos metu. „Turime supaprastinti „Deutsche Bank“ struktūrą“, – pridūrė jis ir nurodė, kad finansų institucija atsisakys savo verslo Maltoje, Argentinoje, Čilėje, Meksike, Suomijoje, Peru, Urugvajuje, Danijoje, Norvegijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Bus uždaryti ir kai kurie banko padaliniai pačioje Vokietijoje.

 “Deutsche Bank“ taip pat perspėjo savo akcininkus nei šiemet, nei kitais metais nesitikėti dividendų, bet 2017-aisiais jau tikisi juos išmokėti. „Deutsche Bank“ visais metais nuo pokario mokėjo savo akcininkas dividendus, taip pat ir per 2008-ųjų krizę, praneša LRT TV naujienų tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.