„Deutsche Bank“ suplos milijonus už pažeistas JAV sankcijas

JAV priežiūros institucijos paskelbė ketinančios nubausti Vokietijos banką „Deutsche Bank“ 258 mln. dolerių bauda už sankcijų, kurias JAV įvedė Sirijai ir Iranui, pažeidimą.

JAV federalinis atsargų bankas rado įrodymų, esą kai kurie „Deutsche Bank“ padaliniai bendradarbiavo su šalimis, kurioms JAV įvedė sankcijas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV federalinis atsargų bankas rado įrodymų, esą kai kurie „Deutsche Bank“ padaliniai bendradarbiavo su šalimis, kurioms JAV įvedė sankcijas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-05 07:52, atnaujinta 2017-10-05 18:08

Federalinio atsargų banko tinklalapyje teigiama, kad banko padaliniai, esantys už JAV ribų, nesilaikė JAV įvestų sankcijų. Pranešime patikslinama, kad 58 mln. dolerių bankas turės sumokėti JAV federaliniam atsargų bankui ir dar 200 mln. dolerių – Niujorko finansinių paslaugų valstybiniam departamentui, informuoja naujienų tarnyba BBC.

Kiek anksčiau laikraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad JAV federalinis atsargų bankas rado įrodymų, esą kai kurie „Deutsche Bank“ padaliniai 1999-2006 m. laikotarpiu bendradarbiavo su šalimis, kurioms JAV įvedė sankcijas, tai yra Iranu, Libija, Sirija ir dar keliomis valstybėmis.

Dviem Prancūzijos bankams „BNP Paribas“ ir „Credit Agricole“ už panašius pažeidimus JAV skyrė didesnes baudas. JAV nubaudė „BNP Paribas“ 8,9 mlrd. dolerių bauda, o „Credit Agricole“ – 800 mln. dolerių bauda.

„Deutsche Bank“ savo pareiškime tvirtina nutraukęs veiklą tose šalyse prieš kelerius metus: „Nuo tada mes nutraukėme bet kokias verslo operacijas minėtose šalyse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.