Ieškos Nacionalinio stadiono statytojų

Vilniaus valdžia apsisprendė Nacionalinio stadiono projektą įgyvendinti koncesijos būdu, o

Nacionaliniam stadionui ieškos koncesininko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionaliniam stadionui ieškos koncesininko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-11-12 09:45, atnaujinta 2017-10-04 19:08

Savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, kad su Vyriausybės institucija ir koncesijos konkurso laimėtoju būtų pasirašyta sutartis, pagal kurią privatus partneris bus atsakingas už komplekso projektavimą, statybą, naudojimą ir priežiūrą.

Tarybos sprendimas yra tarpinis – tik po to, kai Vyriausybė apsispręs dėl finansinių ir kitų įsipareigojimų, bus pradėta ruoštis partnerio atrankai. Anksčiau taryba yra apsisprendusi, kad projektas bus įgyvendinamas viešosios ir privačios partnerystės (PPP) būdu. Lapkričio pradžioje Vyriausybė sutiko kartu su Vilniaus valdžia dalyvauti projekte.

Sutartis tarp savivaldybės, valstybės ir privataus investuotojo būtų sudaroma 25 metams – iš jų trejus metus vyks komplekso statyba, 22 metus investuotojas jį prižiūrės ir po to perduos savivaldybei.

Skelbta, kad galimybe tapti daugiafunkcinio komplekso operatoriumi domisi 9 užsienio bendrovės.

Daugiafunkcinis kompleksas su 15 tūkst. vietų stadionu, aikštynais, sporto muziejumi, biblioteka ir kitomis įstaigomis galėtų kainuoti 95-100 mln. eurų. Vyriausybės manymu, ES lėšomis būtų galima finansuoti iki 75 proc. projekto vertės.

Stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ jau buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-siais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.