Ne per anksti: pasirūpinkite kalėdiniais siuntiniais

Lietuvos paštas pradeda ruoštis didžiosioms metų šventėms, todėl kviečia gyventojus jau dabar planuoti sveikinimus ir dovanas, kurias siųs paštu.

Siųsti kalėdinius atvirukus lapkričio viduryje kiek per anksti, tačiau el.parduotuvėse pasirūpinti dovanomis – pats metas.<br>V.Balkūno nuotr.
Siųsti kalėdinius atvirukus lapkričio viduryje kiek per anksti, tačiau el.parduotuvėse pasirūpinti dovanomis – pats metas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 9:48 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:51 PM

Siųsti sveikinimus gal dar kiek per anksti, tačiau jei ketinate kalėdines dovanas pirkti el. parduotuvėse, lapkričio vidurys tam – pats tinkamiausias metas. Juk dovana ne tik turi pasiekti asmenį, kuriam ji skirta, bet ir atkeliauti iki jūsų.

Jei galvojate sveikinimus ir dovanas žiemos švenčių proga siųsti tik Lietuvoje, į paštą siuntinius reikėtų pristatyti ne vėliau kaip savaitė iki Kalėdų.

Tiems, kurie ruošiasi sveikinti užsienyje gyvenančius artimuosius ir pažįstamus, reikia įvertinti tai, jog pasitaiko, kad streikuoja oro uostų darbuotojai ar sklandžiam siuntų gabenimui sukliudo sniegas. Todėl, jei ketinate siųsti sveikinimus į tolimesnes užsienio šalis, tą reikėtų padaryti jau gruodžio pradžioje.

Šventiniu laikotarpiu Lietuvos pašto korespondenciją puoš šį šeštadienį, lapkričio 14 dieną, apyvartoje pasirodysiantys du pašto ženklai, skirti Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Vienas – skirtas siųsti Lietuvoje, kitas – į užsienio šalis.

„Nors siunčiamos popierinės korespondencijos kasmet mažėja, tačiau prieš Kalėdas išaugantis siunčiamų ir gaunamų laiškų bei atvirlaiškių srautas rodo, kad ranka rašomų laiškų tradicija dar gyva“, – teigė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.