Nori būti įtraukta į Oficialųjį biržos prekybos sąrašą

Naftos produktų ir suskystintųjų

„Klaipėdos nafta“ pateikė paraišką būti įtrauktai į Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą Nasdaq OMX Baltic vertybinių popierių biržoje.<br>E.Petkutės nuotr.
„Klaipėdos nafta“ pateikė paraišką būti įtrauktai į Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą Nasdaq OMX Baltic vertybinių popierių biržoje.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 8:47 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:56 AM

Tikslas tapti Baltijos Oficialiojo sąrašo (Nasdaq Vilnius, Nasdaq Tallinn ir Nasdaq Riga) emitentų dalimi buvo sąlygotas tiek bendrovės pažangos per pastaruosius ketvertą metų, tiek ir ateinančio penkmečio strateginių planų.

„Siekiame, kad bendrovė „Klaipėdos nafta“ veikla, jos tikslai ir rezultatai būtų maksimaliai vieši. Tokiu būdu keliame tikslą būti ne tik valstybės kontroliuojamų įmonių veiklos viešumo ir skaidrumo etalonu, bet ir didinti bendrovės prestižą ir patrauklumą investuotojams. Šiemet ėmėmės dar aktyvesnių veiksmų, kad rinka galėtų susipažinti su bendrovės pažanga ir perspektyvomis“, – aiškina AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Šįmet įvyko tam tikrų Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo pakeitimų, pagal kuriuos emitentams nebeliko pareigos rengti ir skelbti tarpinę trijų, devynių ir dvylikos mėnesių finansinę informaciją, tačiau AB „Klaipėdos nafta“ ir toliau vadovaujasi buvusia praktika atskleisdama tarpinius rezultatus. Taip investuotojams užtikrinama galimybė susipažinti ir sprendimus priimti vadovaujantis naujausia informacija. Bendrovė taip pat įsipareigojo kiekvieno mėnesio 5 darbo dieną biržoje skelbti preliminarius krovos ir pajamų rezultatus už praėjusį mėnesį bei sudėliojo pagrindinės finansinės informacijos skelbimo kalendorių. Bendrovė planuoja reguliariai rengti Nasdaq videoseminarus pristatydama savo veiklos rezultatus ir atsakydama į potencialių investuotojų klausimus.

Tam, kad bendrovė būtų įtraukta į Oficialųjį prekybos sąrašą, ji turi būti aktyviai vykdžiusi savo veiklą mažiausiai 3 metus, o į prekybos sąrašus traukiamų akcijų kapitalizacija arba, jei to negalima įvertinti, bendrovės kapitalas ir rezervai, įskaitant pelną ar nuostolius, per paskutinius finansinius metus turi būti ne mažesni kaip keturi milijonai eurų. Paskutinių finansinių metų finansinė atskaitomybė turi būti parengta pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.