Klaipėdos valdžia įtariama privilegijavusi vieną bendrovę

Konkurencijos taryba įtaria Klaipėdos

Klaipėdos valdžia su bendrove „Gatvių apšvietimas“ 10 metų laikotarpiui pasirašė turto patikėjimo sutartį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos valdžia su bendrove „Gatvių apšvietimas“ 10 metų laikotarpiui pasirašė turto patikėjimo sutartį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-23 12:11, atnaujinta 2017-05-31 20:36

Konkurencijos taryba antradienį pradėjo tyrimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimų, susijusių su kelių ir gatvių priežiūros, saugaus eismo bei gatvių ir viešųjų erdvių apšvietimo organizavimu.

Taryba BNS informavo, kad Klaipėdos valdžia su bendrove „Gatvių apšvietimas“ 10 metų laikotarpiui pasirašė turto patikėjimo sutartį, kurios objektas – Klaipėdos miesto gatvių ir kitų viešųjų erdvių apšvietimo tinklai.

Įtariama, kad Klaipėdos savivaldybė be konkurso ar kitos konkurencingos procedūros organizuodama minėtų paslaugų teikimą, galėjo privilegijuoti „Gatvių apšvietimą“ ir diskriminuoti kitas įmones.

2015 metais Konkurencijos taryba nustatė, kad Klaipėdos valdžia privilegijavo kai kurias maršrutinių taksi bendroves ir nurodė nutraukti 2012 metais sudarytas sutartis su bendrovėmis „Audresta“, „Aštuoniukė“, „Devintoji banga“, „Aisčiai“ ir „Dešimtasis maršrutas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.