„Ryanair“ ir „Wizzair“ grumiasi, o keleiviai jau lygina kainas

Palangos ir Kauno oro uostuose prasidėjo arši Airijos „Ryanair“ ir Vengrijos „Wizzair“ kova. Labiausiai tuo, regis, turėtų būti patenkinti keleiviai, bet ar vežėjai jų nepritrūks?

„Ryanair“ (nuotr.) vakar pradėjo skrydžius iš Palangos į Lutoną, o jos konkurentė „Wizzair“ iš šio Londono oro uosto ėmė skraidinti į Kauną.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
„Ryanair“ (nuotr.) vakar pradėjo skrydžius iš Palangos į Lutoną, o jos konkurentė „Wizzair“ iš šio Londono oro uosto ėmė skraidinti į Kauną.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
„Wizzair“
„Wizzair“
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

2016-03-30 09:30, atnaujinta 2017-05-31 04:56

Tokios abejonės sklandė šią savaitę, kai vienas po kito iš Palangos oro uosto į Londoną pakilo „Ryanair“ ir „Wizzair“ lėktuvai.

Naują maršrutą antradienį pradėjęs ir iš Londono 172 žmones atskraidinęs „Ryanair“ 189 vietų „Boeing“ į Stanstedo oro uostą išgabeno net 179 keleivius.

Po pustrečios valandos iš Palangos į Lutono oro uostą pakilęs „Wizzair“ „Airbus“ orlaivis, kuris gali priimti 179 keleivius, buvo tuštesnis.

Šiuo reisu į Londoną išskrido 130 keleivių – aštuoniais mažiau nei pirmuoju reisu prieš savaitę.

Jau lygina kainas

Tiesa, kiek daugiau žmonių „Wizzair“ reisu skrido iš Lutono oro uosto. Pirmuoju reisu „Airbus“ atskraidino 159, vakar – 152 keleivius.

Matyt, tikrąją šio skirtumo priežastį atskleidė vakar su „Ryanair“ lėktuvu į Londoną išvykęs 54 metų telšiškis Romas, kuriam su žmona bilietas pirmyn ir atgal kainavo 230 eurų.

„Prieš tai žmona žvalgėsi „Wizzair“ bilietų, bet jie buvo gerokai brangesni“, – šeimos pasirinkimą aiškino Telšių gyventojas.

Jo žodžius patvirtino ir į „Ryanair“ lėktuvą įlipusi Londone gyvenanti Žiedūnė.

„Nutariau prieš Velykas aplankyti artimuosius, todėl į Lietuvą prieš savaitę atskridau pirmuoju „Wizzair“ reisu.

Keletą dienų prieš skrydį pirktas bilietas man kainavo 130 svarų (apie 165 eurus).

Grįžtu su „Ryanair“, kurio bilietas atsiėjo 70 svarų (apie 90 eurų)“, – pasakojo lietuvė.

Lėktuvai – užpildyti

Kalbėdama apie ateitį „Ryanair“ kompanijos atstovė Baltijos šalyse Arūnė Jaraitė optimizmo nestokojo.

„Visuose kompanijos maršrutuose orlaivių užimtumas siekia apie 90 proc. „Ryanair“ nesiekia parduoti kuo brangesnį bilietą, o stengiasi užpildyti lėktuvą.

Iš Palangos į Londoną skraidysime du kartus per savaitę antradieniais ir šeštadieniais. Artimiausi reisai taip pat yra užpildyti“, – sakė ji.

„Ryanair“ atstovės negąsdino ir tai, kad „Wizzair“ į Palangą pasiryžo skraidyti tris kartus per savaitę.

Pasak jos, maršrutu Palanga–Londonas „Ryanair“ vidutinė bilieto kaina siekia 47 eurus, o „Wizzair“ – 13 eurų didesnė.

Iš Londono į Palangą ir atgal „Ryanair“ per metus planuoja pergabenti maždaug 33 tūkst. keleivių.

Anot A.Jaraitės, naujas maršrutas į Palangą su „Ryanair“ skrydžių į Londoną iš Vilniaus, Rygos ir Kauno oro uostų keleivių skaičiaus nesumažino.

„Skrydžių paklausa Londono kryptimi tiktai didėja. Atsiradus galimybei palyginti pigiai Didžiąją Britaniją pasiekti iš Vakarų Lietuvos oro uosto, aiškėja, kiek šiame regione yra galimų keleivių“, – sakė „Ryanair“ atstovė.

Žengė į airių tvirtovę

Savo ruožtu „Wizzair“ antradienį gyrėsi įžengusi į anksčiau „Ryanair“ tvirtove laikytą Kauno oro uostą. Čia airiai skraido jau seniai.

Vakar Kaune nusileido iš to paties Lutono atskridęs „Wizzair“ lėktuvas. Šios oro linijos iš Kauno į Londoną skraidins 5 kartus per savaitę.

Ten pat skrenda ir „Ryanair“ lėktuvai.

„Kauno oro uostas jau kurį laiką laukė naujų vėjų, o atėjus vengrų oro linijoms jų tikrai netrūks.

Prasiplės kelionių galimybių pasirinkimas, dar labiau pagerės susisiekimas su Didžiąja Britanija ir lietuvių pamėgtu Londonu“, – sakė Kauno oro uosto direktorius Bruno Kasparas.

Iš Kauno „Wizzair“ keliautojams siūlys dar keturis maršrutus – nuo rugsėjo 22 dienos pradedami skrydžiai į Eindhoveną, o nuo spalio 30 dienos iš Vilniaus perkeliami skrydžiai į Norvegijos miestus Stavangerį, Bergeną ir Olesiundą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.