Darbdavys darbuotoją turės informuoti apie viršvalandžius

Ateityje darbdavys bent kartą per

Seimas po svarstymo jau yra pritaręs, kad ateityje būtų galima dirbti iki 180 viršvalandžių per metus – 60 valandų daugiau nei dabar.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimas po svarstymo jau yra pritaręs, kad ateityje būtų galima dirbti iki 180 viršvalandžių per metus – 60 valandų daugiau nei dabar.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-03 12:19, atnaujinta 2017-05-26 19:28

Seimas antradienį, tęsdamas naujojo Darbo kodekso projekto svarstymą, pritarė tokioms nuostatoms. Tai ne galutinis Seimo sprendimas, nes dėl viso Darbo kodekso projekto bus balsuojama vėliau.

Seimui, trečią savaitę tęsiant Darbo kodekso svarstymą pataisas, jau trečią kartą į protesto akciją susirinko kodeksu nepatenkinta Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

Seimas po svarstymo jau yra pritaręs, kad ateityje būtų galima dirbti iki 180 viršvalandžių per metus – 60 valandų daugiau nei dabar.

Seimas jau yra sutikęs, kad už viršvalandinį darbą būtų mokamas ne mažesnis kaip 1,5 atlyginimo dydžio užmokestis. Už viršvalandžius poilsio dieną, kuri nenustatyta pagal grafiką, ar naktį būtų mokama dvigubai, o švenčių dieną – 2,5 algos. Darbuotojo prašymu darbo poilsio ar švenčių dienomis ar viršvalandinio darbo laikas galėtų būti pridedamas prie kasmetinių atostogų laiko.

Be Darbo kodekso, kitą socialinio modelio dalį sudaro „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pakeitimai, tačiau jų Socialinių reikalų ir darbo komitetas dar nebaigė svarstyti.

Planuojama, kad naujasis kodeksas bus priimtas iki vasaros ir įsigalios nuo 2017 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.