Apsipirkinėjate kurortuose? Galimai finansuojate teroristus

Pinigai, už kuriuos turistai paplūdimiuose perka suvenyrus ir pigias įvairių prekių klastotes, gali nukeliauti pas teroristus ir finansuoti išpuolius. Už paplūdimių prekeivių stovi teroristų grupuotės ir pavieniai nusikaltėliai. Tokią išvadą daro prancūzų policija, rašo vokiečių žurnalas „Focus“.

Pinigai, už kuriuos turistai perka suvenyrus ir pigias įvairių prekių klastotes paplūdimiuose, gali nukeliauti pas teroristus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pinigai, už kuriuos turistai perka suvenyrus ir pigias įvairių prekių klastotes paplūdimiuose, gali nukeliauti pas teroristus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 4:45 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:10 AM

Tyrėjai išsiaiškino, kad prieš teroro išpuolį žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje, žudikas Cherifas Kouachis skirtingais adresais užsakė iš Kinijos pigias vardinių prekių kopijas ir vėliau pardavė jas internetu, o taip pat Paryžiaus šiaurėje esančiame turguje.

Radijo „Bayerischer Rundfunk“ duomenimis, teroristui per ketvertą metų pavyko užsidirbti nuo 30 iki 50 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus jis apmokėjo keliones į Omaną ir Jemeną, taip pat nusipirko ginklus, kuriais naudojosi išpuolio metu.

Klastočių pardavimas kriminalinėms grupuotėms atneša tikrai didelį pelną . Kadangi teroristai dažniausiai nurodo kelis pristatymo adresus, surasti asmenis tampa vis sunkiau. Policija sulaiko tik įsigijančius prekes.

„Išanalizavus praėjusių metų teroristinius išpuolius Europoje, o taip pat ir jų įgyvendinimo planus, nustatėme, kad teroristai neretai patys savo finansavo“, – pareiškė Prancūzijos Terorizmo analizės centro atstovas Jeanas Charlesas Brisardas.

Jis pridūrė, kad teroristai taip pat užsidirba iš kontrabandos ir piratinės produkcijos gamybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.