Vilniaus galvos svarstys, ar reikia oro uostui 150 tūkst. eurų

Vilniaus taryba svarstys, ar skirti

Už 150 tūkst. eurų būtų rengiamas teritorijos detalusis planas, galimybių studija ir projekto investicijų planas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Už 150 tūkst. eurų būtų rengiamas teritorijos detalusis planas, galimybių studija ir projekto investicijų planas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 3:48 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:21 AM

Taryba trečiadienį bendru sutarimu priėmė svarstyti bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus oro uostu. Galutinis sprendimas bus priimtas vėliau.

Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius BNS sakė, jog už 150 tūkst. eurų būtų rengiamas teritorijos detalusis planas, galimybių studija ir projekto investicijų planas.

„Įgyvendinant šį projektą siekiama, kad teritorijoje greta oro uosto būtų sukurtos sąlygos įsikurti tarptautiniams paslaugų ir verslo centrams, logistikos, šiuolaikinės gamybos įmonėms, viešbučiams, mokslo ir tyrimų centrams ir kuris taptų neatsiejama miesto vizitine kortele, patrauklia darbuotojams ir šalies svečiams“, – teigė L.Kvedarvičius.

Savivaldybės Plėtros planavimo skyriaus vedėja Rūta Matonienė tarybos posėdyje tvirtino, kad būtų vystoma dalis oro uosto teritorijos ir dalis laisvos valstybinės žemės šalia oro uosto – iš viso apie 150 hektarų.

Vilniaus oro uostas yra pietrytinėje Lietuvos sostinės dalyje, netoli Vilniaus pietinio aplinkkelio ir kelio į Minską, šalia jo įsikūręs Lietuvos pašto siuntinių skirstymo centras, „Ikea“ prekybos centras, nemažai logistikos įmonių, sandėlių, įvairių kitų bendrovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.