Anksčiau to nebuvo: norvegų įmonės buhalteriją tvarko Lietuvoje

Mokesčiai – užsienio šalyje, buhalterija – Lietuvoje. Tokią verslo schemą jau ne vienerius metus sėkmingai įgyvendina verslo procesų nuomos paslaugas teikianti Lietuvos bendrovė „BPO House“. Du trečdaliai bendrovės klientų yra užsienio kapitalo įmonės.

Užsienyje įprasta, kad dalį apskaitos procesų bendrovės perka arba nuomojasi.<br>V.Balkūno nuotr.
Užsienyje įprasta, kad dalį apskaitos procesų bendrovės perka arba nuomojasi.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Kaubrys.<br>Organizatorių nuotr.
A.Kaubrys.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 7:33 AM, atnaujinta May 17, 2017, 10:13 PM

Neseniai įmonė pasirašė paslaugų tiekimo sutartį su norvegų apskaitos bendrove „Oug“. Sutarties vertė trejiems metais sudarys apie 150 tūkstančių eurų.

Užsienyje įprasta, kad dalį verslo procesų bendrovės perka arba nuomojasi. Norvegai, dirbdami su lietuviška kompanija, planuoja efektyvesnį procesą ir mažesnes sąnaudas. Reta bendrovė Skandinavijoje nori išlaikyti ir buhalterijos padalinį.

„Tvarkant apskaitą tokie rutininiai jos darbai kaip pirminių dokumentų, bankinių pavedimų suvedimas ir apdorojimas suėda daug laiko. Tokią veiklą savo įmonėje patiems organizuoti sunku: reikia domėtis mokesčiais, atnaujinti sistemas, rūpintis tuo, kad darbuotoją prireikus būtų galima pakeisti kitu ir taip toliau.

Logiška, kad šią paslaugą geriau nusipirkti. Juo labiau kad Norvegijoje jos sąnaudos - didelės. Štai todėl šiuos darbus norvegai patikėjo mums. Galime tai lengvai organizuoti, turim darbščių ir kompetentingų žmonių, galinčių tai padaryti“, – sakė „BPO House“ vadovas Aidas Kaubrys.

Pridėtinę vertę norvegams jo vadovaujama bendrovė kuria efektyviai organizuodama darbą, naudodama savo sukurtą užduočių valdymo sistemą: abi pusės realiu laiku mato, kokie darbai yra atliekami, kurie ir kiek jų – padaryti.

„Projektas su Norvegija įdomus tuo, kad procesai organizuoti taip, kad mes lyg dirbtume toje šalyje, o tai – šiek tiek neįprastas dalykas. Ketiname šį procesą tobulinti. Ateityje bus ir daugiau tokių projektų“, – kalbėjo A.Kaubrys.

Iki šiol „BPO House“ savo paslaugas pardavinėjo Baltijos valstybėse. Ji yra viena iš pirmaujančių apskaitos ir personalo administravimo įmonių Lietuvoje, teikiančių verslo procesų nuomos paslaugas (angl. Business Process Outsourcing, BPO), priklausanti „Alna“ įmonių grupei. „BPO House“ praeitų metų pajamos siekė 742 tūkst. eurų.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, užpernai pagal prekybos apyvartą Norvegija buvo 20-a didžiausia Lietuvos prekybos partnere. Lietuvos tiesioginės užsienio investicijos (TUI) užsienyje 2014 m. gruodžio 31 d. sudarė 2,21 mlrd. eurų, iš jų Lietuvos TUI Norvegijoje sudarė (-0,06) mln. eurų (49-a vieta pagal Lietuvos TUI dydį užsienyje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?