Prekybos centrai ateityje: batai, restoranai ir gydytojai

Internetinė prekyba tuština parduotuves, o jaunimas, mėgstantis laiką leisti kavinėse, ima senti. Prekybos centrai keičiasi – ateina laikas juose įsikurti gydytojams, praneša „Bloomberg“.

Prognozuojama, kad ateityje prekybos centruose vis daugiau vietos atsiras gydymo įstaigoms.<br>123fr nuotr.
Prognozuojama, kad ateityje prekybos centruose vis daugiau vietos atsiras gydymo įstaigoms.<br>123fr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 7:02 AM, atnaujinta May 17, 2017, 7:23 PM

Prabangaus Los Andželo prekybos komplekse „The Runway“ neseniai įsikūrė sveiko maisto parduotuvė, kino tetras ir kelios naujos prrabangios parduotuvės ir restoranai. Nieko ypatingo.

Tačiau greitai į prekybos centrą įsikraustys ir įdomesnė „pramoga“ – 30 tūkst. kvadratinių metrų gydytojų kabinetas, kuriame bus atliekamos įvairios gydymo paslaugos, tarp jų kardiologinės bei ortopedikos procedūros.

Nors skubios medicinos pagalbos centrai dažnai įsikuria šalia prekybos centrų, matyti juos po vienu stogu su kino teatrais, restoranais bei parduotuvėmis gali būti šiek tiek keista. Bet tik trumpai – netrukus gydymo įstaigos įsikurs kiekviename didesniame prekybos centre.

Priežastis paprasta: prekybos centrų valdytojai ieško kažko, kas galėtų pakeisti parduotuves, kurioms vis sunkiau sekasi konkuruoti su „Amazon.com“ bei kitomis internetinėmis parduotuvėmis.

Tuo pačiu metu kai tradicinės prekybos rinka traukiasi, medicinos paslaugas teikiančios įmonės kraustosi arčiau savo klientų, nes tampa vis reikalingesnės: gimstamumo piko metu gimę žmonės pasiekė tą amžių, kai ima vis dažniau naudotis medicinos paslaugomis, o vadinamoji „tūkstantmečio karta“ jau pradeda gimdyti vaikus.

Sveikatingumo centrų grupės „CBRE“ viceprezidentas Chrisas Isola teigė, kad nekilnojamojo turto vystytojai dar tik pradeda mąstyti apie tai, kad prekybos centruose leisti įsikurti medicinos paslaugas teikiančioms įmonės – gera idėja: „Iš medicinos centrų pusės, prekybos centrai padėtų pritraukti jaunesnių klientų. Tačiau sunku įtikinti centrų valdytojus, kad jaunimo mėgiamame prekybos centre turėtų būti klinika.“

Vis dėlto, prognozuojama, kad ateityje prekybos centruose vis daugiau vietos atsiras gydymo įstaigoms. „Po dešimtiems metų nueisime į prekybos centrą, užsuksime pas gydytoją, o paskui eisim pirkti batų“, – sakė „CoStars“ direktorius Hansas Nordby's.

Įvairios gydymo įstaigos ir gydytojai kraustosi į prekybos centrus, tačiau kalbant apie skubuios pagalbos centrus, Amerikoje trečdalis jų į prekybos centrus jau persikėlė.

S.Bader teigia, kad dar yra ko išmokti, kol medicinos pramonė galės persikelti šalia pramogų. Prekybos centrų valdytojai vis dar šiek tiek bijo, kad gydymo įstaigos gali atbaidyti klientus, o patys gydytojai dar nežino, kaip išnaudoti erdves ryšiui su savo pacientais stiprinti.

„Kai ateini į „Starbucks“, tu žinai, kad tai „Starbucks“. Sveikatos apsaugos sistema nėra prekė, kurią lengva susieti su kažkokiais „prekių ženklais““, – sakė ji.

Dėl to S.Bader kuria gydymo įstaigoms įvaizdį ir dizainą – kad jau nieko nebestebintų ligoninė šalia batų parduotuvės.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.