Valymas Turkijoje: valdžia ėmėsi „Turkish Airlines“ ir telekomo

Turkijos oro linijų bendrovė

„Turkish Airlines“ paslaugomis per metus naudodavosi apie 40 mln. keleivių, bendrovės lėktuvai skraidė 233 kryptimis į 100 valstybių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Turkish Airlines“ paslaugomis per metus naudodavosi apie 40 mln. keleivių, bendrovės lėktuvai skraidė 233 kryptimis į 100 valstybių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-07-26 15:35, atnaujinta 2017-05-17 18:07

Turkish Airlines“ nėra visiškai priklausoma nuo Turkijos vyriausybės, kuri valdo kiek mažiau nei pusę – 49 proc. – bendrovės akcijų. Tačiau dalis oro linijų bendrovės vadovų neva galėjo turėti ryšių su perversmo organizavimu kaltinamo dvasininko Fetullah Giuleno judėjimu. Pavyzdžiui, vienas neseniai atleistų „Turkish Airlines“ vadovų – bendrovės finansų valdybos vicepirmininkas, palaikęs ryšius su F. Giuleno rėmėjais.

Vis dėlto neverta atleidimų bangos nurašyti tik politinėms intrigoms. Nepavykęs karinis perversmas ir augantis politinis nestabilumas paskatino potencialius bendrovės klientus atsisakyti skrydžių.

„Turkish Airlines“ paslaugomis per metus naudodavosi apie 40 mln. keleivių, bendrovės lėktuvai skraidė 233 kryptimis į 100 valstybių.

Kol kas bendrovė nepateikė tikslių duomenų apie tai, kaip smarkiai sumažėjo norinčių naudotis jos teikiamomis oro transporto paslaugomis žmonių, tačiau skaičius turėtų būti pakankamai didelis, nes darbuotojai ne tik atleidžiami – jiems smarkiai karpomi atlyginimai, stengiamasi mažinti kitas bendrovės išlaidas. Atleidimų ir diržų veržimosi banga palietė ne tik vadovybę, bet ir aptarnaujantį personalą.

Netikėtai darbuotojų skaičių pradėjo mažinti ir kita stambi Turkijos bendrovė – telekomunikacijų operatorius „Turk Telecom“, kurios 30 proc. akcijų priklauso valstybei, penktadienį atleido 198 žmones. Tokį savo sprendimą bendrovė įvardijo „bendradarbiavimu su saugumo tarnybomis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.