Venesuela sulauks paskolos būtiniausioms prekėms

Venesuela sulauks pusės

Dėl sunkios ekonominės krizės, kurią sukėlė naftos kainų kritimas, Venesueloje pastebimas daugelio kasdieninių prekių deficitas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dėl sunkios ekonominės krizės, kurią sukėlė naftos kainų kritimas, Venesueloje pastebimas daugelio kasdieninių prekių deficitas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jul 26, 2016, 10:43 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:52 PM

Pirmadienį fondo atstovai pranešė pritarę 482 mln. JAV dolerių vertės kredito linijai, kuri, tikimasi, palengvins padėtį šalyje.

Opozicijos atstovai išsakė abejonių dėl paskolos teisėtumo, nes vyriausybė nebuvo jai pritarusi, tačiau fondo atstovai pareiškė, kad užklausą dėl paskolos pasirašė šalies Aukščiausiojo teismo narys.

Dėl sunkios ekonominės krizės, kurią sukėlė naftos kainų kritimas, Venesueloje pastebimas daugelio kasdieninių prekių deficitas. Parduotuvių lentynos tuštėja, o eilėse prie būtiniausių prekių šalies gyventojams neretai tenka išstovėti visą dieną.

Vyriausybės kritikai kaltina šalies prezidentą Nikolasą Maduro nesugebėjimu valdyti ekonomiką. N. Maduras savo ruožtu dėl maisto prekių tiekimo trikdymų kaltina vietos verslininkus.

Venesuela periodiškai atidaro savo gyventojams sieną su Kolumbija. Tai leidžia venesueliečiams apsirūpinti maistu ir vaistais kaimyninėje valstybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.