Suvalkijoje tarpo cechas, kuris naudojo neaiškios kilmės mėsą

Gavę skundą apie įtarimų keliantį mėsos perdirbimo cechą, maisto ir veterinarijos inspektoriai patikrino informaciją. Skunde nurodyti faktai pasitvirtino – nurodytu adresu buvo perdirbama mėsa, neturint tokiai veiklai leidimo – Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo.

Ceche rasta daugiau kaip 380 kg mėsos ir jos gaminių (82,55 kg sūdytos, 118,35 kg išpjaustytos kiaulienos, 105,6 kg išpjaustytos jautienos, 32,8 kg karšto rūkymo dešrelių, 30,4 kg šalto rūkymo dešros, 3,9 kg vyniotinių, 10,2 kg lašinių), pagamintų iš neaiškios kilmės žaliavų.<br>123rf nuotr.
Ceche rasta daugiau kaip 380 kg mėsos ir jos gaminių (82,55 kg sūdytos, 118,35 kg išpjaustytos kiaulienos, 105,6 kg išpjaustytos jautienos, 32,8 kg karšto rūkymo dešrelių, 30,4 kg šalto rūkymo dešros, 3,9 kg vyniotinių, 10,2 kg lašinių), pagamintų iš neaiškios kilmės žaliavų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-27 14:43, atnaujinta 2017-05-10 02:38

Vilkaviškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Vilkaviškio VMVT) inspektoriai patikrino Matlaukio kaimo gyventoją (Kybartų sen., Vilkaviškio r.). Taip buvo išaiškinta ir sustabdyta nelegalaus mėsos perdirbimo cecho veikla.

Ceche rasta daugiau kaip 380 kg mėsos ir jos gaminių (82,55 kg sūdytos, 118,35 kg išpjaustytos kiaulienos, 105,6 kg išpjaustytos jautienos, 32,8 kg karšto rūkymo dešrelių, 30,4 kg šalto rūkymo dešros, 3,9 kg vyniotinių, 10,2 kg lašinių), pagamintų iš neaiškios kilmės žaliavų. Žaliavinė mėsa bei pagaminta produkcija buvo laikoma šaldymo įrenginiuose, kurių temperatūra nebuvo kontroliuojama. Mėsos perdirbimo cecho patalpos nebuvo dezinfekuojamos.

Nelegali veikla uždrausta, savininkui nurodyta visą produkciją saugiai sunaikinti. Informacija apie šį nelegalų verslą perduota Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui ir Valstybinei mokesčių inspekcijai, kurie įvertins neteisėtos gamybos mastą ir nuslėptas pajamas.

„Asmenys, nelegaliai užsiimantys maisto tvarkymu, dažniausiai nebūna susipažinę su bendros higienos reikalavimais, dirba nepasitikrinę sveikatos. Gyventojai, perkantys tokius maisto produktus, moka mažiau, bet labai rizikuoja savo sveikata, nes neįmanoma nustatyti žaliavų kilmės, jų apdorojimo, produktų gamybos sąlygų. Labai svarbu, kad kiaulienos žaliavos būtų ištirtos dėl trichineliozės, gamybos patalpos būtų švarios ir tvarkingos, darbuotojai paisytų higienos reikalavimų“, – komentavo Vilkaviškio VMVT viršininkas – valstybinis veterinarijos inspektorius Gediminas Gvazdaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.