Investuotojai vėl parduoda obligacijas ir perka akcijas

Trečiadienį investuotojai

Trečiadienį investuotojai grįžo prie obligacijų pardavinėjimo ir akcijų supirkinėjimo po savaitės pradžioje padarytos pauzės.<br>123rf nuotr.
Trečiadienį investuotojai grįžo prie obligacijų pardavinėjimo ir akcijų supirkinėjimo po savaitės pradžioje padarytos pauzės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2016, 2:51 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:27 PM

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) doleris vėl buvo paklausus, todėl kilstelėjo į aukščiausią lygį per metus santykyje su pagrindinių pasaulio valiutų krepšeliu, o euras smuktelėjo į žemiausią lygį per devynis mėnesius, iki 1,07 JAV dolerio. Santykyje su Kinijos juaniu JAV doleris iškopė į aukščiausią lygį per pastaruosius aštuonis mėnesius.

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donlad Trump) planuoja mažinti mokesčius ir plėsti infrastruktūrą – tai paskatintų ekonomikos aktyvumą, tačiau jo siūlymai deportuoti imigrantus ir nustatyti tarifus importuojamoms prekėms didina infliaciją šalyje. Tokios perspektyvos suteikė vilčių, kad palūkanų normos JAV kils greičiau, nei tikėtasi anksčiau, tuo pakeldamos dolerio vertę.

Kaip antradienį perspėjo Tarptautinių atsiskaitymų bankas, stipresnis doleris kelia grėsmę pasaulinei rinkai. Tačiau kol kas investuotojai mėgaujasi pastarojo kilimu.

Japonijos 10 metų trukmės obligacijos kilstelėjo 0,03 proc. ir pasiekė aukščiausią devynių mėnesių lygį. JAV Iždo obligacijos pakilo 3 baziniais punktais, iki 2,27 proc., pakeliui į pirmadienį pasiektą aukščiausią lygį per 11 mėnesių – 2,302 proc.

Trečiadienį doleris pasistiebė 0,3 proc. santykyje su Japonijos jena į penkių mėnesių aukštumas, iki 109,62 jenos.

Aukštas JAV obligacijų pajamingumas priviliojo investuotojus prie dolerio, todėl pastarojo indeksas tik 0,5 proc. atsilieka nuo aukščiausio per 13,5 metų lygio.

Juanis smuktelėjo iki 6,8703 JAV dolerio, į žemiausią lygį nuo 2008 m. gruodžio.

„FTSEuroFirts“ indeksas, apimantis 300 pirmaujančių Europos bendrovių akcijas, pasekė Volstrito praėjusios sesijos pavyzdžiu ir šoktelėjo 0,2 proc.

Tačiau 5 proc. „Bayer“ akcijų vertės sumažėjimas 0,2 proc. nusmukdė Vokietijos akcijų indeksą DAX.

Azijos ir Ramiojo vandenyno akcijų indeksas MSCI pasistiebė 0,2 proc., pakildamas iš savaitės pradžioje pasiekto žemiausio lygio per keturis mėnesius. Jenos smuktelėjimas iki 110 jenų už 1 JAV dolerį padėjo Japonijos „Nikkei“ šoktelėti 1,1 proc.

Volstrite „Dow Jones“ indeksas pakilo 0,29 proc. į rekordinį lygį, o „S&P 500“ padidėjo 0,75 proc.

Aukso kaina išlieka stabili – 1228 JAV doleriai už unciją, ne ką tepakilusi iš žemiausio per 5,5 mėnesio lygio pirmadienį, kai siekė vos 1211,8 JAV dolerio.

„Brent“ rūšies naftos kaina smuktelėjo 0,8 proc., iki 46,55 JAV dolerio už barelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.