Sunkumų užkluptoms įmonėms leis pradėti ankstyvą pertvarką

Europos Komisija pateikė teisės akto dėl nemokumo taisyklių pasiūlymą, kuriuo siūlo naujai spręsti įmonių nemokumo problemą Europoje. Pagal šį teisės aktą finansinių sunkumų turinčioms bendrovėms bus leista pradėti ankstyvą restruktūrizaciją, kad jos galėtų išvengti bankroto ir darbuotojų atleidimo.

Finansinių sunkumų patiriantys skolininkai Lietuvoje paprastai bankrutuoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Finansinių sunkumų patiriantys skolininkai Lietuvoje paprastai bankrutuoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 5:41 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:24 AM

Be to, sąžiningiems verslininkams bus lengviau pasinaudoti dar viena galimybe ir nenukentėti dėl to, kad ankstesnė verslo veikla buvo nesėkminga. Jie bus atleisti nuo skolų po ne ilgesnio kaip trejų metų laikotarpio. Taip pat bus sukurtos nuoseklios ir visoje ES veiksmingos nemokumo ir restruktūrizavimo sistemos.

Nemokumo taisyklių pasiūlymas yra lapkričio 22-ąją paskelbtos Pradedančiųjų įmonių ir veiklą plečiančių įmonių iniciatyvos dalis.

Europos Sąjungoje kasmet bankrutuoja 200 000 įmonių ir dėl to prarandama 1,7 mln. darbo vietų. Modernios nemokumo taisyklės palengvins restruktūrizaciją, sumažins dėl įmonių bankroto prarandamų darbo vietų skaičių, blogąsias skolas pavers grąžinamaisiais kreditais ir suteiks verslininkams progą atnaujinti verslo veiklą.

Šiuo metu pagal nemokumo procedūrų veiksmingumą Lietuva ES yra 26 vietoje.

Vidutinė nemokumo procedūrų trukmė yra 2,3 metai (ES vidurkis – 2 metai). Užtikrintų kreditų susigrąžinimo norma po nemokumo procedūrų sudaro 45 proc. (ES – 65 proc.).

 Finansinių sunkumų patiriantys skolininkai Lietuvoje paprastai bankrutuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.