Terminale atsirado sunkvežimis, kuris rieda net bėgiais

Vilniaus intermodalinis terminalas įsigijo išskirtinį „Iveco Trakker“ sunkvežimį, galintį važiuoti ir keliu, ir geležinkelio bėgiais. Jis suprojektuotas ir pagamintas bendrovės „Geležinkelių infrastruktūros direkcija“ užsakymu. Šis sunkvežimis skiryafilialuose -geležinkelio techninei priežiūrai skirtiems kroviniams vežti.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 9:55 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:20 AM

Išskirtinis savivartis automobilis su hidrauliniu kranu – manipuliatoriumi Palfinger Epsilon M120Z84TI ir kombinuota važiuokle – UAB „KMT“ vadovų, inžinierių ir gamybos pasididžiavimas. Sumontuota kombinuota važiuoklė ir vairuotojo darbą lengvinančios sistemos Iveco Trakker ant bėgių užvažiuoja vos per kelias minutes. Bėgiais sunkvežimis gali važiuoti 30km/h greičiu.

UAB „KMT“ inžinieriai suprojektavo, o gamybinis skyrius pagamino ir sumontavo inovatyvią ir patogią įrangą. 

Sunkvežimyje yra sumontuotas “Palfinger Epsilon M120Z84TI“ hidraulinis kranas – manipuliatorius, kurio strėlės ilgis – 8,4 m. Manipuliatorius turi avarinio stabdymo, elektroninę apsaugos nuo perkrovimo, savos diagnostikos ir stabilumo kontrolės sistemas, 400 litrų talpos greiferį ir pabėgių griebtuvą.

Jame yra kombinuota važiuokė, skirta važiuoti geležinkelio bėgiais. Važiuoklės pavara su hidrauline pakėlimo ir nuleidimo sistema užtikrina saugų ir tolygų važiavimą geležinkelių bėgiais.

Sunkvežimyje yra tripusio vertimo savivartis kėbulas, kurio tūris – 9 kub. m, keliamoji galia – 10 tonų. Kėbulas pagamintas iš aukštos kokybės, atsparaus dilimui plieno, padengtas antikorozine danga.

Jame yra sistemų, lengvinančių vairuotojo darbą. Kombinuotos važiuoklės valdymo pultas įrengtas automobilio kabinoje. Važiuoklės padėties stebėjimui įrengtos vaizdo kameros ir sensoriai. Įrengta LED apšvietimo sistema.

Ir geležinkelio bėgiais, ir automobilių keliais galintis važiuoti Iveco Trakker kasdieniniame darbe yra nepamainomas. Dėl savo ypatingos konstrukcijos, sunkvežimis labai patogus vairuotojui.

Dėl visų šių savybių ir geležinkelio bėgiais, ir automobilių keliais galintis važiuoti Iveco Trakker kasdieniniame darbe yra nepamainomas. Savo išvaizda ir struktūra jis atitinka nacionalinius ir ES standartus, konstrukcija atitinka visus saugos darbe ir eismo reikalavimus, yra patogus prižiūrėti ir remontuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.