Suklastotas pranešimas spaudai skaudžiai smogė statybos bendrovei

Prancūzijos statybos

Prancūzijoje manipuliavimas akcijų kainomis laikomas baudžiamuoju nusikaltimu.<br>123rf nuotr.
Prancūzijoje manipuliavimas akcijų kainomis laikomas baudžiamuoju nusikaltimu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 2:06 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:07 AM

Suklastotame pranešime spaudai skelbta, neva aukšto rango įmonės vadovas buvo atleistas dėl klaidų ataskaitose, dėl kurių finansiniai bendrovės rodikliai galėjo būti padidinti keliais milijardais eurų.

Kaip paaiškėjo, spaudos pranešimas žurnalistams buvo išsiųstas iš pramanyto elektroninio pašto adreso, jame buvo ir nuoroda į portalą, panašų į tikrąjį bendrovės tinklapį. Be to, spaudos pranešime buvo nurodytas neteisingas telefono numeris, kuriuo neva buvo galima susisiekti su Pauliu Alexiu Bouquet, iš tikrųjų šiuo metu einančiu įmonės spaudos atstovo pareigas.

Į „Dow Jones Newswires“ žurnalistų skambutį atsiliepė vyras, prisistatęs spaudos tarnybos vadovu, kuris patvirtino melagingą pranešimą.

WSJ straipsnyje teigiama, kad panašūs bandymai manipuliuoti akcijomis – neretas reiškinys, tačiau jie retai būna taip gerai suplanuoti.

Bendrovė „Vinci“ jau paskelbė oficialų paminėtų faktų paneigimą. Bendrovės svarsto „bet kokius juridinių priemonių variantus susiklosčius tokiai situacijai“, teigiama pareiškime.

Prancūzijoje manipuliavimas akcijų kainomis laikomas baudžiamuoju nusikaltimu.

Po oficialaus paneigimo „Vinci“ akcijų vertė iš lėto ėmė atsigauti, bet į ankstesnį lygį iki prekybos sesijos pabaigos grįžti neįstengė. Lapkričio 22 d. vakarinėje prekyboje „Vinci“ akcijos vertė siekė 58,8 euro, arba 3,76 proc. žemesnė nei ankstesnės sesijos metu.

WSJ duomenimis, pasibaigus antradienio prekybai akcijomis, žiniasklaidoje pasirodė anoniminė žinutė, kurioje autorius teigė, esą išsiuntinėjęs melagingą spaudos pranešimą „Vinci“ vardu iš keršto už žalą, kuri buvo padaryta gamtai vykdant statybos projektus Prancūzijoje ir Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?