Antradienį Davose prasideda Pasaulio ekonomikos forumas

Pasaulio ekonomikos forumas (PEF)

Pirmą kartą Davose šiais metais dalyvaus Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, kuris sakys kalbą forumo atidarymo ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pirmą kartą Davose šiais metais dalyvaus Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, kuris sakys kalbą forumo atidarymo ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jan 16, 2017, 1:35 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:51 AM

Šveicarijos Alpėse rengiamame forume šiais metais nedalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande. Vokietijai renginyje atstovaus finansų ministras Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble ir Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen.

Pirmą kartą Davose šiais metais dalyvaus Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, kuris sakys kalbą forumo atidarymo ceremonijoje.

PEF įkūrėjas ir vadovas Klausas Schwabas teigia, kad, pasaulyje stiprėjant neapibrėžtumui, Kinija yra atsakinga pasaulinė lyderė.

Kaip pareiškė K.Schwabas interviu agentūrai „Xinhua“, stiprėjant neapibrėžtumui pasaulyje, pastebimoms antiglobalizacijos bei protekcionizmo tendencijoms, „itin svarbu, kad Kinija taptų „gyvai reaguojančių ir atsakingų“ pasaulinių lyderių atstove“. Jis pažymėjo, kad Kinija, ne tik aktyviai reaguoja į aplink vykstančius pokyčius, bet ir pasisako už pasaulio atvirumą.

Kinijos prezidentas sausio 15-18 dienomis su valstybiniu vizitu lankosi Šveicarijoje, kur sausio 17 dieną dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume. Be to, Kinijos lyderis sausio 18 d. lankysis Jungtinių Tautų būstinėje Ženevoje, Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Tarptautiniame olimpiniame komiteto (IOK) būstinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.