Įspėja dėl „HotelsNet“: praeityje bankrutavo kelios to paties vadovo įmonės

Ši pavardė gerai žinoma turizmo pasaulyje.

Turizmo departamentas informaciją perdavė Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Lietuvos kriminalinės policijos biurui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Turizmo departamentas informaciją perdavė Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Lietuvos kriminalinės policijos biurui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-23 08:20, atnaujinta 2017-04-09 13:13

Departamentas pranešė, kad turistai skundžiasi dėl apmokėtų, bet nesuteiktų paslaugų, negrąžinamų pinigų už nesuteiktas turizmo paslaugas, vengimo spręsti problemas.

Ši pavardė gerai žinoma turizmo pasaulyje.

L.Jonaitis kadaise vadovavo dabar jau bankrutavusioms įmonėms  „Travel Team“, „Horizont Travel“, „Horizont Travel Worldwide“. Tai patvirtino ir Turizmo departamentas.

„Horizon Travel“ 2009 metais parklupdė skolos konkurentui. Kadaise siekęs grumtis su didžiaisiais turizmo rinkos žaidėjais „Novaturu“ ir „Tez Tour“, „Horizon Travel“ neatsiskaitė už vietas lėktuve. Skola siekė kelis šimtus tūkstančių litų. „Tez Tour“ 2009-aisiais kreipėsi į teismą prašydamas iškelti bendrovei „Horizon Travel“ bankroto bylą.

 “Tos problemos nėra naujos, todėl mūsų bendradarbiavimas su „Horizon Travel“ nutrūko. Neturime galimybių šiuo metu teikti paskolų kitoms įmonėms, mes juk ne bankas“, – apie skolas tuomet kalbėjo „Tez Tour“ vadovas Lietuvoje Aleksandras Sukovas.

Sukėlė abejonių

„Turistų pateikti faktai bei viešoje erdvėje skelbiama informacija sudaro pagrindą abejoti „HotelsNet“ ir jo direktoriaus Liutauro Jonaičio vykdomos veiklos teisėtumu“, – rašoma Turizmo departamento pranešime.

Anot departamento, bendrovė ir L.Jonaitis nepateikia įstatyme numatytos privalomos informacijos turistams apie turistų užsakytas keliones, laiku nepateikia kelionės dokumentų, laiku neatsiskaito su apgyvendinimo ir transportavimo paslaugų teikėjais, todėl turistai negali pasinaudoti paslaugomis, už kurias yra sumokėję.

Be to, bendrovė negrąžina turistams jų sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones ar nesuteiktas paslaugas.

Pataria nevykti į keliones

Departamentas taip pat pataria turistams nevykti į keliones, kurias pirko iš įmonės arba jos direktoriaus.

„VTD atkreipia turistų dėmesį, jog renkantis kelionių pardavimo agentą ir kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems ir nerekomenduoja vykti į „HotelsNet“ arba Liutauro Jonaičio siūlomas organizuotas turistines keliones“, – teigiama pranešime.

Turizmo departamentas informaciją perdavė Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Lietuvos kriminalinės policijos biurui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.