Vienos darbo valandos sąnaudos Lietuvoje per metus padidėjo 10,7 proc

Lietuvos pramonės, statybos ir

Vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse per metus padidėjo 10,5 proc., iš jų verslo įmonėse – 10,4 procento.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse per metus padidėjo 10,5 proc., iš jų verslo įmonėse – 10,4 procento.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 12:05 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:17 AM

Per ketvirtį – ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su trečiuoju, darbo sąnaudos, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, padidėjo 3,2 proc., iš jų verslo įmonėse – 2,6 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, įstaigose ir organizacijose. Labiausiai per metus vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos augo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos įmonėse – 15,7 proc., žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo – 13,5 proc., kitos aptarnavimo veiklos įmonėse – 13,5 procento.

Anot statistikų, metinį vienos dirbtos valandos darbo sąnaudų augimą lėmė didesnės išeitinės išmokos, išmokėtos didesnės vienkartinės premijos, priedai, priemokos ir piniginės išmokos, nuo liepos 1 dienos padidintas darbo užmokestis asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, nuo rugsėjo 1 dienos padidintas darbo užmokestis švietimo įstaigų darbuotojams ir kitos priežastys.

Vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse per metus padidėjo 10,5 proc., iš jų verslo įmonėse – 10,4 procento. Kitos darbo sąnaudos (socialiniai darbdavio įnašai ir įmokos) per metus padidėjo 11 proc., iš jų verslo įmonėse – taip pat 11 procentų.

Per metus vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra sparčiausiai augo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėse – 16,1 proc., žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo – 13,6 proc., bei kitos aptarnavimo veiklos įmonėse – 12,8 procento.

Kitos darbo sąnaudos per metus augo visų veiklos rūšių įmonėse, įstaigose ir organizacijose, išskyrus elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo bei kasybos ir karjerų eksploatavimo, kuriose jos sumažėjo atitinkamai 10,1 proc. ir 4,7 procento. Labiausiai vienos dirbtos valandos kitos darbo sąnaudos didėjo transporto ir saugojimo įmonėse – 15,6 proc., kitos aptarnavimo veiklos įmonėse – 15,4 proc., apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėse – 14,6 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.