„Vilniaus energija“ Kainų komisijos sprendimą skirti baudą skųs

„Vilniaus energija“ žada skųsti

„Vilniaus energija“ sprendimą skųs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Vilniaus energija“ sprendimą skųs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 3:30 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:11 AM

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas Kainų komisijos sprendimą skirti baudą įvertino kaip neturintį pagrindo.

„Imsimės visų įmanomų teisinių veiksmų, skųsdami šį nutarimą, kadangi su juo nesutinkame. Jis ir priimtas pagrindu, su kuriuo nesutinkame, tai reiškia, kad nesutinkame ir su mums skirta 24 mln. eurų bauda, nes tas skaičius yra fiktyvus. Sufabrikuotas ir tyrimas, ir rezultatas, pagal kurį dabar paskirta didžiausia bauda (1,3 mln. eurų – ELTA)“, – naujienų agentūrai ELTA penktadienį sakė N. Mikalajūnas.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) primena, kad 1,3 mln. eurų bauda bendrovei skirta po komisijos 2016 metų rudenį atlikto patikrinimo, kurio metu ir buvo nustatytas daugiau kaip 24 mln. eurų nepagrįstas įtraukimas į šilumos kainą.

Kainų komisija 2016 m. spalio 14 d. nustatė naują bazinę šilumos kainą. Preliminariais skaičiavimais, iki 2017 m. kovo 29 d., kai baigsis „Vilniaus energijos“, AB „Vilniaus šilumos tinklai“, Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Dalkia“ sudaryta Vilniaus miesto šilumos ūkio nuomos sutartis, vilniečiams turėtų būti sugrąžinta apie 6 mln. eurų permokėtos sumos. Dėl likusios permokos dalies grąžinimo sprendimą turės priimti Vilniaus miesto savivaldybė.

Nuo 2017 m. kovo 30 d. Vilniaus mieste šilumą vartotojams tieks „Vilniaus šilumos tinklai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.