Kelionė į Gardiną: 14 kartų pigesni vaistai ir kiti turistų atradimai

Kelionė į Gardiną – lyg eksperimentas, kurį atlikti rūpi ir istorija besidomintiems turistams, ir tiems, kurie ieško galimybių įsigyti pigesnių pirkinių.

Vaistų kainos Baltarusijoje mūsiškiams – juokingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaistų kainos Baltarusijoje mūsiškiams – juokingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.alytausgidas.lt

Mar 29, 2017, 7:28 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:46 PM

Portalo lrytas.lt žurnalistai kelią iš Vilniaus į Gardiną  sukorė maždaug prieš mėnesį. Neseniai tai padarė ir kolegos iš Dzūkijoje portalo. Štai koks jų įspūdis. 

Kelionės kaina – 30 eurų

Jei sovietmečiu į Gardiną apsipirkti vykdavo dažnas Dzūkijos gyventojas, tai pasikeitus santvarkai sienos užsidarė.

Per du nepriklausomybės dešimtmečius lietuvaičiai aplankė Europą ir vėl pradėjo žvalgytis rytų kryptimi. Paskelbus, kad reikalavimas turistams turėti vizas į Baltarusiją atšaukiamas, lietuvių susidomėjimas Gardinu vėl išaugo.

Tiesa, vykti be vizų į šią šalį galima tik pasinaudojus turizmo agentūrų paslaugomis. Kelionės kaina – 30 eurų į šią sumą įskaičiuotas dokumentų parengimas, draudimas ir pati kelionė į Gardiną bei atgal. Dar 10 eurų tenka pakloti už keturias ekskursijas.

Kelionė prasideda Vilniuje, vėliau autobusas atvyksta į Alytų. Norinčių važiuoti netrūksta – čia ir vilniečiai, ir alytiškiai.

Vykti be vizų į Gardiną galima tik per Raigardo pasienio punktą. Laukia dvi su puse valandos muitinės procedūrų, pasų kontrolė ir neskubantys pareigūnai. Pravažiavus sieną kelionė neprailgsta, mat Gardinas – vos už 30-ties kilometrų, o autobusas – komfortiškas.

Pirmiausia važiuojama į už Gardino esantį partizanų muziejų. Ekskursiją kiek pagyvina kiekvienam paruoštas sumuštinis ir 50 gramų naminio gėrimo.

Nepamiršo užsakyti pietų  

14 valandą keliautojams užsakyti pietūs. Karčiamoje galima rinktis iš trijų patiekalų – kepta žuvis, kiaulienos karbonadas su grybais ir baltarusiški bulviniai blynai. Prie šių patiekalų pateikiama barščių sriuba ir šiltas kompotas. Maistas – neblogas, porcijos – nedidelės, kaina – 5,20 eurų, kava – 70 euro centų.

Dar keli objektai programoje – ant Nemuno upės kranto esanti senoji Gardino pilis su Vytauto Didžiojo skulptūra ir Gardino katedra. Tuo kultūrinė programa ir baigiasi.

Būtinai užsuka į vaistinę

Turistai teiraujasi gido, kur artimiausia vaistinė, o ji – šalia katedros. Patraukiame paskui, kainos, lyginant su lietuviškomis – juokingos. Čia – net iki 14 kartų pigiau. O po piniginės reformos rublius į eurus skaičiuoti lengviau. Tereikia padalinti iš dviejų ir gauname eurus.

Pavyzdžiui – vaistų nuo alergijos „Loratadin“ 10 tablečių pakuotė kainuoja 0,26 eurocentus. Lietuvoje tektų sumokėti 3,5 euro. Pamatę tokias kainas turistai iš Lietuvos negali patikėti.

Dar dvi valandos pasienyje ir vidurnaktį autobusas grįžta į Alytų. Išties neblogas dienos praleidimas, o nuo gegužės mėnesio turizmo agentūros siūlys naują programą – ir kelione laivu Nemuno upe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.