Teismas baigė nagrinėti „Judex“ ir Veterinarijos tarnybos ginčą

Vilniaus apygardos administracinis

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas, BNS

2017-03-29 15:48, atnaujinta 2017-04-06 22:47

Kaip pranešė teismas, bendrovė prašo pripažinti neteisėtu pernai priimtą sprendimą stabdyti cecho Kaune veiklą. Sprendimas bus skelbiamas balandžio 11 dieną.

Bendrovės mėsos perdirbimo cecho veiklą VMVT sustabdė pernai rugpjūčio pradžioje, išnagrinėjusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją bei pačios tarnybos patikrinimo akto medžiagą. Tuomet šaldytuose produktuose rasta patogeninių bakterijų Salmonella ir Escherichia coli. Cecho veiklą leista atnaujinti beveik po mėnesio – rugpjūčio 30 dieną.

„Judex“ teismui nurodo, kad sprendimas pernai rugpjūčio 4 dieną priimtas „nesant teisinio pagrindo, skubotai“, o patikrinimo metu „nebuvo nustatyta jokių esminių trūkumų“, kurių šalinimas užtruktų ilgą laiką ir dėl to reikėtų stabdyti cecho veiklą siekiant išsiaiškinti, ar produkcija saugi, ribojant jos patekimą į rinką. Pažymima, kad cecho darbas stabdytas „neturint jokių valstybinės maisto kontrolės metu atrinktų mėginių tyrimų rezultatų“.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos  tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šiame tyrime jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.