Kėdainių krematoriume pradedama teikti nauja paslauga

Kėdainių krematoriumą valdanti AB „K2 LT“ plečia savo veiklos sritį – nuo šiol bendrovė teiks ne tik kremavimo, bet ir žmonių palaikų atvežimo kremuoti paslaugą. Pasak bendrovės vadovo Vytenio Labanausko, tokia plėtra – natūralus ir planuotas žingsnis, kadangi apie palaikų transportavimo galimybę žmonės teiravosi nuo pat krematoriumo atidarymo. Krematoriumo darbuotojų komandą papildys 3 vairuotojai-ekspeditoriai.

Praėjusiais metais Kėdainių krematoriume buvo atlikta 9 proc. daugiau kremavimų nei 2015 m., atitinkamai 3812 ir 3502.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Praėjusiais metais Kėdainių krematoriume buvo atlikta 9 proc. daugiau kremavimų nei 2015 m., atitinkamai 3812 ir 3502.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 10:06 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 7:02 PM

„Dėl palaikų transportavimo kremuoti užklausų sulaukdavome jau nuo pat krematoriumo veiklos pradžios – žmonės teigė, kad jiems būtų patogu paslaugas gauti iš vienų rankų. Iki šiol mes teikdavome kremavimo paslaugą, buvo galima įsigyti karstų ir urnų, tačiau visa logistika rūpindavosi laidojimo paslaugų įmonės, – sako AB „K2 LT“ vadovas V. Labanauskas. – Atlikę kelis bandomuosius važiavimus supratome, kad tokia paslauga žmonėms iš tiesų labai palengvina visus procesus, sulaukėme teigiamų įvertinimų, tad nuo šių metų balandžio pradžios jau oficialiai pradedame teikti palaikų vežimo kremuoti paslaugą.“ Anot jo, kaip ir iki šiol, palaikus atvežti kremuoti galės ir laidojimo paslaugas teikiančios įmonės.

Pervežimo kaina bus skaičiuojama kilometrais: 1 km – 0,5 Eur.

Darbuotojus bendrovei rasti padėjo Kauno teritorinės darbo biržos Kėdainių skyrius. Planuojama, kad jie, kaip ir visi kiti krematoriumo darbuotojai, išklausys specialius psichologinius mokymus.

Krematoriumo vadovas užtikrina, kad, kaip ir iki šiol visa bendrovės organizuojama veikla, taip ir palaikų pervežimas bus organizuojamas laikantis visų atitinkamų įstatymų bei higienos normų. Paslaugos kaina priklausys nuo pervežimo atstumo, šiuo metu numatyta, kad vieno kilometro kaina sieks pusę euro. Visos Kėdainių krematoriumo teikiamos paslaugos bei kainodara pateikta internetinėje svetainėje krematoriumai.lt.

Praėjusiais metais Kėdainių krematoriume buvo atlikta 9 proc. daugiau kremavimų nei 2015 m., atitinkamai 3812 ir 3502. Bendrovės vadovo teigimu, kaip ir iki šiol, tikėtina, kad šiais metais kremavimo paslaugos populiarumas taip pat saikingai augs – 2017-aisiais planuojama atlikti 4300 kremavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.