Kaip prekybos tinklai dirbs per Velykas? Vieni – trumpiau, kiti išvis neveiks

Velykų dieną vieni prekybos tinklai trumpins darbo valandas, kiti dirbs, kaip kiekvieną dieną. O vienas nutarė šventės sieną visai neatverti durų.

Prekybos tinklai per Velykas ir dirbs, ir švęs.
Prekybos tinklai per Velykas ir dirbs, ir švęs.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 12, 2017, 6:24 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 7:09 AM

Kai kurios parduotuvės nedirbs

Prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės visoje Lietuvoje, kaip ir kasmet per didžiąsias metų šventes, per Velykas dirbs trumpiau nei įprastomis dienomis. Kai kurios parduotuvės duris pirkėjams atvers vėliau ir anksčiau užsidarys, o dalis parduotuvių pirmąją Velykų dieną apskritai nedirbs.

Dauguma „Maximos“ parduotuvių per abi Velykų dienas dirbs trumpiau, o pirmąją Velykų dieną 19 parduotuvių apskritai nedirbs.

Septynios iš jų – Vilniuje, po dvi – Kaune ir Šiauliuose, po vieną – Radviliškyje, Jonavoje, Skuode, Prienuose, Šilutėje, Jurbarke, Raseiniuose, Mažeikiuose.

Pirmąją Velykų dieną dauguma parduotuvių klientams bus atviros nuo 10 iki 19 valandos, dalis jų darbą pradės nuo 11 val. ir veiks iki 19 val. arba 20 val. Sutrumpintas parduotuvių darbo laikas bus ir antrąją Velykų dieną. Didžioji dalis parduotuvių darbą pradės 10 val. ir tik keletas – 9 ar 8 valandą ryto ir dirbs iki 19 arba 20 val.

Tiksli informacija apie parduotuvių darbo laikus pateikiama prekybos tinklo „Maxima“ interneto svetainėje ir pačiose parduotuvėse.

Dirbs įprastai

„Iki“ prekybos tinklo parduotuvių darbo laiką nustatome atsižvelgdami į mūsų pirkėjų apsipirkimo poreikius. Matome, jog mūsų pirkėjams svarbu turėti galimybę apsipirkti švenčių dienomis, taigi per šias Velykų šventines dienas prekybos tinklo parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku“, – „Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

Bus atviros trumpiau

„Atsižvelgdamas į artėjančių pavasario švenčių dienas, prekybos tinklas „Lidl“ siekia sudaryti šiuo metu itin didelių pirkėjų srautų sulaukiančių parduotuvių darbuotojams kuo patogesnes sąlygas planuoti darbo bei asmeninį laiką.

O drauge rūpinasi, kad visi norintieji ir švenčių laikotarpiu turėtų galimybę patogiai apsipirkti“, – sakė „Lidl“ tinklo atstovė Valerija Lebedeva.

Įprastas „Lidl“ parduotuvių darbo laikas – kasdien nuo 8 iki 22 val.

„Siekiant suderinti visų pusių interesus, per šias Velykas 28 „Lidl“ parduotuvės Lietuvoje dirbs sutrumpintu grafiku“, – sakė V.Lebedeva.

„Lidl“ parduotuvių darbo valandos 2017 m. Velykų dienomis: 

Vilniuje

Balandžio 16 d. 10:00 – 19:00

Balandžio 17 d. 8:00 – 20:00

Ne Vilniuje

Balandžio 16 d. 10:00 – 18:00

Balandžio 17 d. 8:00 – 20:00

„Norfos“ darbuotojai Velykų sekmadienį švęs

Jau kelerius metus tik nedidelė dalis „Norfa“ prekybos centrų veikdavo sutrumpintu darbo laiku per didžiąsias šventes. Šiemet „Norfos mažmenos“ vadovai nusprendė, kad prekybos tinklo parduotuvės pirmąją Velykų dieną iš viso nedirbs.

„Kad šventės neaplenktų ir mūsų darbuotojų, nusprendėme, kad nedirbsime šv. Velykų sekmadienį (balandžio mėn. 16 d.), taip pat svarstome galimybę nedirbti ir pirmąją ateinančių šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną. Kviečiame prie mūsų iniciatyvos prisijungti ir kitus prekybininkus“, – sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Balandžio mėn. 17 d. visos „Norfos“ dirbs įprastu laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.