Daugiabučio gyventojai savo kieme įvedė keistą tvarką

Lazdynuose prie vieno daugiabučio namo Architektų gatvėje ties įva žiavimu į kiemą atsirado metalinė lentelė „Privati valda. Pašaliniams eismas draudžiamas.“ Ar tai nėra savivalė?

Architektų gatvėje esantis daugiabutis nutarė apsiginti nuo zujančių automobilių ir vedžiojamų augintinių.
Architektų gatvėje esantis daugiabutis nutarė apsiginti nuo zujančių automobilių ir vedžiojamų augintinių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-18 07:34, atnaujinta 2017-04-21 18:50

Lentelėje pavaizduoti ženklai, kad automobilių eismas draudžiamas ir draudžiama vedžioti šunis. Šalia šio namo įsikūręs vaikų darželis-mokykla, iki jo kelias veda pro šį namą.

Būtent vaikų tėvai susirūpino, kad jie nebegalės su savo atžalomis privažiuoti prie darželio-mokyklos ir išleisti savo vaikų.

„Aš suprantu, kad niekam nepatinka, kai grįžti po darbo ir neturi kur savo kieme pastatyti automobilio ar kai neatsakingi šeimininkai nesurenka savo šunų ekskrementų.

Bet kas būtų, jei šalia visų daugiabučių namų pastatytume po tokią lentelę? Manau, kad ji nelegali, pastatyta to namo gyventojų iniciatyva ir apriboja kitų žmonių teises. Nejaugi aš nebegaliu pereiti per kaimyninio daugiabučio namo kiemą su savo šunimis?“ – stebėjosi kaimynystėje gyvenanti vilnietė Erika.

Juo labiau kad mieste beveik visos lentelės, draudžiančios vedžioti šunis, yra panaikintos.

Lazdynų seniūnas Vytautas Kirsnys paaiškino, kad daugiabučiame name Architektų g. yra įkurta 493-ioji daugiabučio namo savininkų bendrija.

Prie namo suformuotas 0,6565 hektaro žemės sklypas, su bendrija yra sudaryta nuomos sutartis, kuria vadovaujantis bendrija jį valdo, tvarko ir administruoja.

„Į šio sklypo ribas patenka ir dalis vidinio kiemo važiuojamosios dalies, kuri veda prie darželio-mokyklos. Šiam keliui yra numatytas servitutas, pagal kurį sklypo naudotojas – bendrija – privalo leisti tik vaikų darželį aptarnaujantį transportą.

Pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus, daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose yra taikomi gyvenamosios zonos reikalavimai, todėl papildomų kelio ženklų nestatoma.

Įrengtas ženklas nėra kelio ženklas, o tik informacinė lentelė, kuri yra įrengta bendrijai priskirtame sklype, ir jai pastatyti leidimas nereikalingas.

O tėvai, vedantys vaikus į darželį, automobiliais gali privažiuoti iš kitos gatvės pusės“, – paaiškino Lazdynų seniūnas V.Kirsnys. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.